• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić: Danilović, Đorđević, Dubljević, Šilb...

Autor mondo.rs

Trener Crvene zvezde pričao u sezoni koja se bliži kraju, svom timu, velikim gestovima velikih igrača, o tome kako je već doživeo ono što mnogi ne uspeju tokom cele karijere.

 Radonjić: Danilović, Đorđević, Dubljević, Šilb... Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda već je napravila mnogo toga ove sezone. Osvojila je dva trofeja (prsten ABA lige prvi put i pehar Kupa Radivoja Koraća), a ciljaju i treći - u domaćoj ligi, dok su u Evroligi igrali u Top 16 fazi.

Dejan Radonjić, trener crveno-belih ovih dana i dalje prima čestitke za podtignute uspehe.

Ističe da mu je jedna posebno draga.

"Čestitka predsednika Partizana Predraga Danilovića je dokaz njegove veličine i dokaz da sve može da bude i drugačije", izjavio je u intervjuu za "Sportski žurnal" Radonjić.

Otkrio je da je u kontaktu i sa još jednim velikim bivšim igračem - selektorom Aleksandrom Đorđevićem.

NEPREŽALJENI ŠILB

Amerikanac Blejk Šilb pre godinu i po dana napustio je Crvenu zvezdu, ali Dejan Radonjić ne krije da ga i dalje pitaju o njemu. "Ne mogu da ga prežale. Ali nije išlo. Bili smo stpljivi, ali smo i mesec dana pre odlska znali da nije to što je trebalo da bude. Da ne ulaazimou detalje, osetio sam da bez njega ekipa može bolje da prođe", rekao je Radonjić

"Videli smo se u januaru, razmenjujemo poruke. Kada bude više vremena biće prilike i da se ćešće viđamo. Takvi kontakti su dobri za srpsku košarku", ističe strateg Crvene zvezde.

Zvezdu je preuzeo u aprilu 2013. godine i iako je možda još rano da sumira šta je sve urađeno u periodu od kada radi na Malom Kalemegdanu jasno je da je napravljeno mnogo.

"Ne znam da li je neko imao takve dve godine. Samo ja znam kako je to izgledalo", rekao je Radonjić.

Mnogi su složni u oceni sa crnogorskim trenerom da je Zvezda napravila veliki korak u odnosu na prošlu sezonu. Dovedena su prava pojačanja, na čije dovođenje i izbor, osim finansijskog aspekta utiču i neki drugi elementi.

"Pre svega bitni su kvalitet ličnosti, karakter, ambicije, želja za napretkom, mogućnost kvalitetne adaptacije, kao i da svojim individulanim kvalitetom doprinese razvoju tima na pravi način".

Pred početak sezone stigli su Nikola Kalinić, Stefan Jović, Nemanja Dangubić, Markus Vilijams i Maik Cirbes što je bio pun pogodak.

"Znao sam naše slabosti iz prethodne sezone i ponovo sam insistirao na kontinuitetu. Videli smo šta nam nedostaje. Tokom sezone sam zatim ponavljao da nam nisu potrebni novi igrači. Verovao sam u tim. Prezadovoljan sam napretkom igrača igrača i to mi je nekako ukras na rezultate. Pominjana su pojačanja, poput Dubljevića i drugih. To je bio deo strategije da se poremeti atmosfera, jer te dezinformacije su mogle da nas ugroze u mirnom radu..."

Stranci su se pokazali odlično.

"Vilijams se pojavio kao solucija nakon što nismo mogli da platimo neke igrače koje smo hteli. On je igrač, koji je uz ostale, naravno, omogućio da igramo na različite načine. Zna se već sada šta znači za tim. Na drugoj strani tu je i Cirbes, 'petica' kakva nam je baš bila potrebna. Sjajan čovek, iako neki misle da je bez emocija. Ali to je greška, ima ih i pokazuje ih, ali to vidimo mi koji smo sa njim svaki dan. Četvrti meč protiv Cedevite mogao je da ne igra, ali je tražio da bude u timu, dobio je injekciju i ostalo se zna", istakao je Radonjić i dodao:

"Bobi je bio briljantan, Kalinić je napredovao meteorski, Dženkins na kraju pokazao klasu", pohvalio je Radonjić svoje izabranike.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC