• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uspešno završen projekat "Kroz igru učimo"

Autor mondo.rs

Velikim i veselim druženjem u Basketlendu završena je akcija "Kroz igru učimo", u okviru Evroliginog projekta "One Team", koju je KK Crvena zvezda Telekom organizovala u saradnji sa Specijalnom Olimpijadom Srbije i Telekomom Srbija.

 Uspešno završen projekat "Kroz igru učimo" Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Cilj višenedeljnog projekta "Kroz igru učimo - Learning2Play" bio je da poveća svest javnosti o društvenom problemu nepismenosti i da osobama koje zbog nedostatka obrazovanja imaju poteškoće u komunikaciji ponudi novu šansu za razvoj i integraciju u zajednicu. Projekat je obuhvatao mlade polaznike iz Beograda, Pančeva, Zrenjanina, Pirota i Čačka, koji su imali brojna  edukativna i košarkaška predavanja. Posebnu vrednost predstavljala je prilika da na časovima i sportskim terenima zajedno učestvuju i druže se deca iz specijalnih i redovnih osnovnih škola u ovim gradovima.

Značajnu pomoć deca su imala i od strane Zvezdinih prvotimaca, a jedino što je tokom druženja bilo važno je da svi imaju širok osmeh na licu. Pred Luke Mitrovića, Branka Lazića, Nikole Rebića i trenera Dejana Radonjića, u subotu u Basketlendu se klincima pridružio bivši NBA košarkaš Žarko Čabarkapa.

"Zaista sam presrećan kada vidim da i oni uživaju. Još jednom ću ponoviti da mi je izuzetna čast i veliko zadovoljstvo što sam izabran za ambasadora ovog projekta. To posebno ističem nakon što sam imao priliku da na delu vidim kako ovaj program izgleda. Uživao sam u druženju sa decom i iskreno se nadam da je njima bilo od pomoći", rekao je kapiten Luka Mitrović.

Kompanija Telekom Srbija priključila se ovoj akciji u okviru podrške inkluziji i obrazovanju određenih društvenih grupa.

"Telekom Srbija je učešćem u projektu "Kroz igru učimo" još jednom pokazao svoju posvećenost mladima i njihovom obrazovanju. Veoma nam je drago da smo bili deo ove zanimljive i nadasve korisne akcije, a o tome koliko ona uspeha ima i kakav je efekat ostavila na polaznike može se zaključiti na osnovu nasmejanih lica ovih dečaka i devojčica, koji su danas ovde u velikom broju na ovom festivalu", izjavila je Miroslava Tešin Popović, menadžer za korporativnu društvenu odgovornost kompanije Telekom Srbija.

Tokom trosatnog druženja, košarkaške igrice kombinovane su sa kvizom znanja na kom su učesnici ovog projekta imali priliku da provere šta su proteklih nedelja naučili iz matematike, srpskog i engleskog jezika. Njihovi mentori otkrili su da je teže bilo u učionici, ali su devojčice i dečaci savladavali sve lekcije i jedva čekali da izađu na košarkaški teren.

"Moram da priznam da sam se iznenadila, program je bio veoma zanimljiv. Ne samo ja, već i ostala deca su mislila da će biti teško, ali kroz igru se sve uči, što smo danas i mogli da vidimo. Drago mi je što sam bila gost Crvene zvezde. Hvala", rekla nam je jedna Čačanka.

Nakon što su klinci iz svih gradova dobili pojedinačne zahvalnice da bi bili ponosni na sve što su proteklih nedelja uradili, provozali su se otvorenim autobusima kroz Beograd i upoznali se znamenitostima glavnog grada. Bio je to njihov pobednički krug.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC