• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klipersi gaze Hjuston

Autor mondo.rs

Tim iz "El Eja" vodi 3:1 i na pragu je prvog finala Zapadne konferencije u istoriji franšize. Deandre Džordan umalo oborio O'Nilov rekord...

Los Anđeles Klipersi poigravaju se sa Hjuston Rokitsima nakon teške i dramatične serije prvog kola protiv branilaca titule, San Antonio Spursa.

Kris Pol ponovo hvata zalet, posle lakše povrede zadnje lože, a Hjuston uz standardno slabu odbranu nema ni učinkovitost u napadu koja ga je krasila cele sezone.

Posle 124:99 u trećoj utakmici, Klipersi su pred svojim navijačima slavili još ubedljivijim rezultatom - 128:95, čime su obezbedili tri "meč lopte" za plasman u finale Zapada, protiv Memfisa ili Golden Stejta (trenutno 2:1).



Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Deandre Džordan sa 26 poena, uz 17 uhvaćenih lopti.

Rokitsi su od početka utakmice namerno faulirali jednog od najlošijih izvođača slobodnih bacanja u NBA ligi, međutim, nije im pomoglo ni Džordanovih 14/34 sa linije "penala". Kada su Klipersi u trećoj četvrtini "prelomili" utakmicu, trener gostiju Kevin Mekhejl digao je ruke od nepopularne strategije, pa je Šakil O'Nil ostao plej-of rekorder po broju izvedenih bacanja na jednom meču - 39.

Blejk Grifin sa "pola snage" je ubacio 21 poen, dok su Džej Džej Redik (18 poena, trojke 4/7) i Kris Pol (15p, 12as, trojke 3/4) davali ritam dalekometnoj paljbi.

Na drugoj strani, Džejms Harden (21p, 8sk, 6as) treći put u četiri polufinalna meča nije uspeo da dosegne svoj prosek iz regularnog dela sezone - 27,4 poena.

Hjuston će u noći između utorka i srede na svom parketu pokušati da odloži ono što se čini neizbežnim, a to je njegova eliminacija...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC