• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Golden Stejt se odmakao od zida

Autor mondo.rs

Voriorsi nisu dozvolili Memfisu da povede 3:1 u polufinalu Zapada. Pol Pirs opet je imao šansu da postane heroj. Sada je 2-2 u tri od četiri serije.

Pribijeni uz zid, Stef Kari i saigrači bili su protekle noći suočeni sa realnom mogućnošću da PRVI put ove sezone izgube tri uzastopne utakmice.

Međutim, to se nije dogodilo.

Na gostovanju Memfisu, Golden Stejt ostvario je ubedljivu pobedu 101:84 (28:20, 33:24, 21:20, 19:20) i povratio prednost domaćeg terena. Sada se igra "ko prvi do dve pobede".

Trener Stiv Ker tražio je od svojih "ratnika" da reaguju i pravu reakciju je dobio. Kari je do poluvremena ubacio 21 od svojih 33 poena, predvodivši ekipu do jako važne, umirujuće pobede.

Do sinoćne utakmice, MVP lige nijednom nije ubacio više od 23 poena u ovoj seriji.

"Shvatili smo težinu situacije i uneli borbenost u utakmicu. Odigrali smo verovatno najžešći meč u plej-ofu. Jednostavno, shvatili smo da moramo da igramo svake sekunde", rekao je šef Golden Stejta.

Reagovali su i ostali u njegovom timu. Drejmond Grin ubacio je 16 poena (10 skokova), Klej Tompson 15, Harison Barns 12, a Andre Igudala 11.

Na drugoj strani, "mozak" Grizlija Majk Konli završio je utakmicu sa deset poena, sedam asistencija, ali i jako lošim šutem iz igre - 4/15. Sa klupe Memfisa bačen je beli peškir tri minuta pre kraja, kada su zamenjeni svi starteri, nosioci igre.

Nezanimljivu završnicu sedeći su odgledali i Mark Gasol (19 p, 10 sk) i Zek Randolf (12 p, 11 sk), čuvajući snagu za narednu utakmicu, koja se igra u Ouklendu u sredu.



Prošle večeri, nije samo u Memfisu plej-of serija vraćena na početak. Ne, jer je i Atlanta reagovala, pobedila Vašington 106:101 (29:26, 36:29, 20:20, 21:26) i u glavnom gradu SAD uzvratila udarac.

Plejmejker domaćina Džon Vol propustio je i treći meč zbog komplikovanog loma šake, pa je sa strane gledao kako njegovi drugovi sa ol-star vikenda zatrpavaju koš Vizardsa.

Džef Tig ubacio je 26 poena uz osam asistencija, Pol Milsap 19, uz šest asistencija i pet skokova, a Al Horford 18, uz takođe dabl-dabl učinak (10 skokova). Bivši igrač Crvene zvezde Pero Antić igrao je 15 minuta i postigao sedam poena (1/2 za tri), uz dva skoka.

Sledeći meč biće odigran u sredu, u Atlanti.

"Lično, mislim da smo odigrali naš najbolji meč u ovoj seriji. Sakupili smo 30 asistencija, igrali sjajnu odbranu, pomagali jedni drugima, postavljali blokove...", rekao je Milsap o utakmici.

Na drugoj strani, Pol Pirs bio je heroj prethodne utakmice i strelac odlučujućeg koša. I minule noći imao je priliku da trojkom izjednači, 9,5 sekundi pre kraja, ali je promašio.

"Izgledalo je kao dobra prilika", izjavio je veteran, čiji je tim predvodio Bredli Bil sa sjajnim učinkom od 34 poena, šest skokova i sedam asistencija.



POLUFINALA KONFERENCIJA:

ISTOK:

Atlanta - Vašington 2:2
Čikago - Klivlend 2:2

ZAPAD:

Golden Stejt - Memfis 2:2
Klipersi - Hjuston 3:1

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC