• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Horford ućutkao Pirsa

Autor mondo.rs

Centar Atlante sekund pre kraja zabeležio ofanzivni skok i poentirao za pobedu nad Vašingtonom. I Golden Stejt nadomak finala konferencije.

"Ma koliko bio jak, ima neko jači".

Rečenica koju je pre desetak godina izgovorio Svetislav Pešić u reklami za jedno osvežavajuće piće mogla bi da se primeni na iskusnog Pola Pirsa, koji je u noći između srede i četvrtka pomislio da je po drugi put u seriji Atlante i Vašingtona rešio utakmicu.

Prerano!

Pirs je osam sekundi pre kraja ubacio trojku za vođstvo gostiju od 81:82 i onda prolazeći pored klupe Hoksa uzviknuo: "Serija!", čime je poručio da je gotova ne samo peta utakmica, nego i čitavo ovo polufinale plej-ofa Istočne konferencije, pošto Atlanta, kako je on video u tom trenutku, neće imati šta da traži u šestom meču u Vašingtonu.

Prekaljeni krilni igrač ovog puta je napravio grešku "u koracima".

Mladi Denis Šreder solo prodorom u poslednjim sekundama nije uspeo da napravi preokret, ali je Al Horford pored Nenea došao do lopte i položio je u koš za konačnih 83:82, ukupno 3:2 za Atlantu.

U noći između petka i subote u glavnom gradu, domaćin će igrati za opstanak, a gost (najbolja ekipa regularnog dela sezone na Istoku) za finale protiv Klivlenda ili Čikaga (trenutno 3:2, šesti meč noćas).

Horfordu je pomenuta situacija na kraju bila nagrada za generalno odličnu partiju, pošto je zabeležio 23 poena, 11 skokova i pet blokada.

Džef Tig i Pol Milsap dodali su po 14 poena, a na drugoj strani su prednjačili Bredli Bil sa 23 poena, dok se Džon Vol posle tri utakmice propuštene zbog povrede ruke vratio na parket i imao solidnih 15 skokova i sedam asistencija.

Golden Stejt Voriorsi drugi meč zaredom su deklasirali Memfis - 98:78, pa momenat u kome su gubili 1:2 i prepustili protivniku prednost domaćeg terena, sada deluje kao davna prošlost.

"Ratnici" vode u seriji 3:2 i u noći između petka i subote u Memfisu imaće priliku da završe posao. Ako ne uspeju, tu je eventualna "majstorica" u Oklendu.

Klej Tompson (21p) razmahao se u odsustvu povređenog Tonija Alena, Stef Kari upisao je 18, a Andre Igudala 16 poena.

Kako Los Anđeles Klipersi kod kuće imaju "meč loptu" protiv Hjustona (3:2), možemo reći da se nazire kalifornijski okršaj u finalu Zapada...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC