• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bjelica MVP Evrolige, Srbi u prvom planu!

Autor mondo.rs

Reprezentativac Srbije iz redova Fenerbahčea dobio je nagradu namenjenu najkorisnijem igraču elitnog takmičenja.

Nemanja Bjelica proglašen je za MVP-ja na Evroliginoj ceremoniji u Madridu, uoči Fajnal fora na kome će osim njegovog Fenerbahčea nastupiti domaći Real, CSKA i Olimpijakos.

Bjelica (27) je ove sezone bio četvrti u Evroligi po indeksu korisnosti (18,3), ali prvi među igračima timova učesnika završnog turnira.

Na 27 utakmica beležio je u proseku 11,9 poena, 8,6 skokova, 1,9 asistencija i 1,2 ukradenih lopti.

"Želim da se zahvalim svima koji su glasali za mene, kao i mojoj porodici za podršku svih ovih godina. Ovo je istorijski trenutak za moj klub i mene. Želim takođe da se zahvalim saigračima iz Fenerbahčea, stručnom štabu i svima u klubu. Zaista sam počastvovan ovom nagradom i mnogo mi znači", rekao je Bjelica okupljenima u "Kasa de Koreos".

Na veliko zadovoljstvo Željka Obradovića, ljudi u istanbulskom klubu, ali i srpske košarkaške javnosti, Bogdan Bogdanović drugu godinu zaredom je pobedio u izboru za "Zvezdu u usponu" (Rising star), za koju konkurišu igrači do 23 godine.

Time je bek Fenerbahčea odbranio trofej proletos zaslužen u dresu Partizana.

Bogdanović se u prvoj sezoni u inostranstvu odlično adaptirao na novu sredinu i drugačiju ulogu. U mečevima Evrolige igrao je prosečno 28 minuta i uz 10,7 poena imao 2,9 skokova i 2,7 asistencija.

Pored Bjelice, u idealnoj petorci elitnog takmičenja "starog kontinenta" našli su se još Miloš Teodosić (CSKA Moskva) i Boban Marjanović (Crvena zvezda Telekom), a postavu upotpunjuju Vasilis Spanulis (Olimpijakos) i Felipe Rejes (Real Madrid).

Nagrada "Alfonso Ford" namenjena najboljem strelcu, otišla je u ruke plejmejkera Nižnjeg Tejlora Ročestija, dok je najbolji odbrambeni igrač Brajant Danston iz Olimpijakosa.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC