• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aca Trica: Ivković je najveći adut Srbije

Reprezentacija Španije jedini je favorit predstojećeg Evropskog prvenstva u Poljskoj, smatra Aleksandar Petrović, nekadašnji trener Cibone i Zadra.

 Aca Trica: Ivković je najveći adut Srbije Izvor: MONDO

"Ako Španija ne osvoji zlato, bilo bi to veliko iznenađenje. Ne sjećam se kada je neka ekipa toliko odskakala od konkurencije. Španci posjeduju sjajnu hemiju, odlično se poznaju i igraju za reprezentaciju sa velikom ljubavlju", rekao je popularni Aca Trica u razgovoru za dnevni list "Danas".

Bivši selektor Hrvatske je uvjeren da će Evrobasket biti veoma zanimljiv i da bi poslije dugo vremena neka selekcija mogla da iznenadi i mimo očekivanja se domogne same završnice.

Prema njegovim riječima, postoji osam reprezentacija koje bi mogle da završe među prve tri, a jedna od njih je i Srbija, čijim najvećim kvalitetom smatra selektora, Dušana Ivkovića.

"Primjećujem da su košarkaši prihvatili njegovi filozofiju igre, koja se zasniva na nevjerovatno agresivnoj odbrani i brojnim kontranapadima, u kojima se ističe Paunić. Imate izuzetnog košarkaša na mestu krilnog centra, Novicu Veličkovića, koji maestralno povezuje spoljnu sa unutrašnjom linijom", analizira Petrović.

"Niko ne bi smio da optereti te momke, da misle da moraju da osvoje neku od medalja. Ukoliko izbore direktan plasman na Svetsko prvenstvo u Turskoj - postigli bi odličan rezultat".

Bila bi senzacija ako se iz grupe C u dalje takmičenje ne bi plasirale Španija, Srbija i Slovenija. Ipak, Petrović nije uvjeren da "zmajčeki" imaju sve što je potrebno za vrhunski rezultat.

"Slovenija ima fantastične igrače, međutim, atmosfera u ekipi nije najbolja. Hemija se u timu stvara godinama, a kod njih još ne postoji visok nivo reprezentativnog drugarstva. Oni sigurno mogu do medalje na EP, ali isto tako mogu da ispadnu u prvoj fazi takmičenja".

Što se tiče njegove Hrvatske, mišljenja je da ekipi nedostaje upravo igrač profila Novice Veličkovića.

"Selektor Jasmin Repeša ima na raspolaganju veoma dobre igrače, ali nema Veličkovića, koji šutom za tri poena može da raširi protivničku odbranu i umnogome olakša prodore bekova".

"Glavna snaga naše selekcije su plejmejkeri Ukić i Planinić, kao i Nikola Vujčić, koji spada u retku grupu centara koji kreiraju igru bekovima. Vjerujem da možemo do četvrtfinala, a onda ni medalja neće biti nedostižna", zaključio je Aleksandar Petrović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC