• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinje F4 - ko će na presto? (ANKETA)

Autor mondo.rs

Željko Obradović, Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica (Fenerbahče), Miloš Teodosić (CSKA). Oni će braniti čast Srbije na završnom turniru Evrolige u Madridu. Kao i sudija Ilija Belošević.

 Počinje F4 - ko će na presto? (ANKETA) Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Evropa će ovog vikenda dobiti svog klupskog košarkaškog vladara.

Za tu čast, titulu bore se četiri kluba: Fenerbahče, CSKA Moskva, Olimpijakos i domaćin, Real Madrid.

Iskustvo nas uči da su ovakvi turniri, a pogotovo Fajnal for Evrolige neizvesni, i da nikoga ne treba otpisivati unapred. Uostalom, setimo se Olimpijakosa sa Dušanom Ivkovićem...

Borbe počinju danas. U petak od 18 časova sastaju se moskovski CSKA i Olimpijakos, a od 21 čas Real Madrid i Fenerbahče.

DA LI STE ZNALI?

- Željko Obradović je sa osam osvojenih titula ubedljivo najtrofejniji trener u ovom takmičenju. Po četiri imaju Aleksandar Gomeljski, Pedro Ferandiz, Božidar Maljković i Etore Mesina.

- Sa osam osvojenih titula madridski Real je apsolutni rekorder u Evroligi (nekada Kupu šampiona). Ali, od kako je 1988. uveden fajnal-for Real je samo jednom trijumfovao (1995). Šest trofeja imaju Makabi, Panatinaikos i CSKA, a pet Vareze.

- Italijan Dino Menegin je košarkaš sa najviše osvojenih titula, čak sedam. Španac Kliford Lujk ih ima šest, a Italijan Aldo Osola i Grk Fragiskos Alvertis po pet.

- Apsolutni rekord po broju poena u finalnim utakmicama drži Žarko Varajić koji je u dresu Bosne 1979. Varezeu ubacio čak 45 koševa.

- Žarko Paspalj je, uz Tonija Kukoča, jedini izabran za najboljeg igrača finalnog turnira iako je njegov tim izgubio u finalu.

- Sa 13 osvojenih titula Italija je najuspešnija zemlja. Slede Španci sa 11, Grci sa devet, Rusi i Izraelci sa po šest, Hrvati sa pet…

CSKA i Olimpijakos se sastaju treći put ove sezone. Pre tri godine, u finalu Evrolige, Olimpijakos je šokirao favorizovani CSKA. Olimpijakos je ove sezone naneo i prvi poraz "armejcima" u Evroligi (bio je to i jedan od ukupno tri poraza CSKA ove sezone). Motiva za revanš je napretek, ali...

Moskovljani titulu čekaju od 2008. godine
. A na putu da to postanu opet predvodiće ih Miloš Teodosić, upravio bivši igrač Olimpijakosa.

Posle tog prvog polufinala, na parket (od 21h) izlaze igrači Reala i Fenerbahčea. Nema sumnje da će Srbija listom biti uz istanbulski tim, jer u njemu igraju "Zvezda u usponu" Bogdan Bogdanović i MVP Evrolige Nemanja Bjelica (ne treba zaboraviti ni Jana Veselog). A sa klupe ih predvodi najtrofejniji evropski trener - Željko Obradović. "Žoc" ima osam evropskih titula.

Real Madrid dugo, baš dugo sanja evropski presto. Još od 1995. godine. A tada je trener Reala bio... pa, Željko Obradović! Sada će imati priliku da pred svojim navijačima, dosanja taj san. Ali, da li će domaći teren teret ili plus "kraljevićima" - videćemo.

Real je klub sa najviše evropskih titula - čak osam. Ali, otkako je 1988. godine uveden format Fajnal fora, Real je samo jednom bio prvak. Pomenute 1995. godine.

Dve od ove četiri ekipe će u nedelju od 20 časova igrati finale.

Kome dajete najveće šanse? Kome dajete podršku?

Anketa

Ko će postati šampion Evrope?

  • CSKA

    51.72% (30)

  • Olimpijakos

    18.97% (11)

  • Real

    12.07% (7)

  • Fenerbahče

    17.24% (10)

Ko će postati šampion Evrope?

Rezultati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC