• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SPANULIS JE KOŠARKAŠKI BOG!

Autor mondo.rs

Posle 11 uzastopnih promašaja, "Bili" je ponovo odveo Olimpijakos u finale Evrolige! Opet protiv CSKA, 70:68!

 SPANULIS JE KOŠARKAŠKI BOG! Izvor: MN PRESS

Kakvu privilegiju imamo što živimo u eri Vasilisa Spanulisa!

Najbolji igrač Olimpijakosa ponovo je odveo svoj tim u finale Evrolige, ubacivši presudne poene za pobedu nad CSKA u madridskom polufinalu!

"Armejci", opravdano favorizovani pre ovog meča (i čitavog Fajnal-fora) kontrolisali su rezultat od početka do finiša. Najveću prednost imali su u 36. minutu, u kojem su vodili 61:52 i imali posed...

Međutim, tada se probudio Vasilis Spanulis, a sa njim i Kostas Slukas! Do tog momenta, "Bili" je ubacio NULA poena, promašivši 11 pokušaja iz igre. Do kraja je ubacio 11 poena, od kojih 9 šutevima za tri!

Spektakularnom trojkom deset sekundi pre kraja, živi košarkaški bog prelomio je utakmicu!

Pogledajte magiju:

...
Izvor: YouTube


Klimao je glavom u neverici gazda CSKA Andrej Vatutin, dok je iz prvog reda ponovo prolazio kroz istu muku kao i prethodnih godina.

Opet su "armejci" bili blizu, opet su vodili i bili bolji 35 minuta i opet su ostali bez titule šampiona Evrope.

Trener Moskovljana Dimitris Itudis nije u završnici koristio Miloša Teodosića, koji je pronašao ritam početkom poslednje četvrtine, "vezavši" svih osam poena.

Međutim, kada se meč "lomio", grčki stručnjak više je verovao Nandu De Kolou, koji je vodio i sebe i ekipu iz greške u grešku.

Tražio je Francuz rešenje za fanatičnu odbranu Pirejaca u poslednih pet minuta, ali bi se favoriti svaki put odbijali o zid pred košem Olimpijakosa. Od 36. do 39. minuta, grčki tim napravio je seriju 12:0 i potpuno "prelomio" utakmicu.

Na drugoj strani, u poslednjih 200 sekundi utakmice, CSKA je samo jednom pogodio iz igre!

Spanulisova trojka iz snova (za 69:66) prelomila je meč i pokazala se odlučujućom. Posle toga, De Kolo je sa linije penala smanjio na 68:69, a poslednja nada ruskog tima svedena je na fauliranje Slukasa...

Plejmejker Olimpijakosa zaista je promašio jedno slobodno bacanje, ali drugo  - i to u trenutku kada je Itudis odlučio da ipak Teodosić vodi poslednji napad.

Srbin, stoga, nije ušao u igru, pa je lopta došla u ruke Kirilenka. Povratnik iz NBA lige pokušao je da izvuče maksimum iz situacije i to za šest sekundi. Sa devet metara iz jako teške situacije pogodio samo obruč.

Epilog: Olimpijakos će u nedelju igrati za četvrtu titulu Evrolige, CSKA će ponovo u Moskvu praznih ruku, bez trofeja zbog kojeg iz godine u godinu troši milione.

CSKA:
De Kolo 18 (2/4 za tri, 4 sk, 4 as), Teodosić 8 (1/5 za tri, 6 izg, 5 as), Fridzon, Nikols, Džekson 9 (7 ukr), Markoišvili, Vims 9 (4 sk, 4 as), Voroncevič 5 (1/2, 5 sk, 5 sk), Kaun 11 (4 sk), Hrijapa 2, Hajns 1, Kirilenko 5 (5 sk).

OLIMPIJAKOS:
Petvej 5 (4 sk), Hanter 2, Danston 5 (5 sk), Spanulis 13 (3/8 za tri, 4 izg, 3 as), Papapetru 9, Slukas 10, Printezis 14 (2/5 za tri, 8 sk), Agravanis 2 (4 sk), Mancaris 5, Lafajet 3, Darden, Lodžerski 2.






IZ MINUTA U MINUT!

KRAJ!!! OLIMPIJAKOS JE U FINALU!

40' 68:70 Slukas koristi jedno slobodno bacanje, Kirilenko promašuje sa polovine terena...

40' 68:69 Sedam sekundi pre kraja, De Kolo koristi oba slobodna bacanja. Tajm-aut Olimpijakos.

40' 66:69! SPANULIIIIIS!!! DESET SEKUNDI PRE KRAJA POGAĐA TROJKU!

De Kolo izdvoji slobodna bacanja...

40' 66:66 Soni Vims pogađa polaganje posle prodora! Pola minuta do kraja. Tajm-aut Olimpijakos.

40' 64:66 38 sekundi pre kraja, Ilija Belošević prekida igru zbog problema sa satom. Napada CSKA. Teo je na klupi.

39' 63:66! Spanulis ne staje. Pogodio je daleku dvojku sa lukom "do plafona"! Serija "armejaca" 0:12!

39' 63:64!!! SPANULIS!!! Trojka za seriju Olimpijakosa 10:0! Tajm-aut Dimitris Itudis.

38' 63:61 Slukas pogađa posle kontre, CSKA ne koristi napad i sada Pirejci imaju napad za vođstvo!

37' 63:59 Spanulis pogađa trojku, Slukas koristi dva slobodna bacanja i Olimpijakos je ponovo u igri! Tajm-aut CSKA.

36' 61:52 CSKA stiže do maksimalne prednosti, Petvej pravi faul u napadu i biće senzacija ako "armejci" ne odu u finale.

35' 59:51 Olimpijakos ne može bez Spanulisa, ali "Bili" i dalje ne može ništa da pogodi. Nije iskoristio ni zicer, što je njegov 11. promašaj iz isto toliko pokušaja.

33' 57:49 Teodosić nastavlja da pogađa! Ubacio je trojku i "vezao" osam poena. Do poslednjih trenutaka treće četvrtine nije pogodio nijednom.

31' 54:47 Spanulis odmah faulira Tea, pri šutu za tri, a Srbin to kažnjava pogodivši svaki put.

30' 51:47 Upisuje se i Miloš Teodosić! Posle fenomenalne krađe Arona Džeksona pri Spanulisovom dodavanju, lopta dolazi do srpskog plejmejkera, koji uz zvuk sirene uvodi meč u poslednjih deset minuta.

Džekson je već ukrao šest lopti.



27' 47:42 Na maksimalno vođstvo favorita, Kostas Slukas odgovara trkom kroz odbranu Moskovljana i polaganjem uz faul Teodosića.

25' 45:39 Čvršćom igrom nego u drugoj deonici, CSKA stiče prednost. Aron Džekson (9) i De Kolo (12 p) lideri su "armejaca". Teodosić ulazi u igru posle kraćeg odmora. Još se nije upisao, kao ni Spanulis iz igre (0/9).

POLUVREME, 36:35 za "armejce", koji su uglavnom kontrolisali rezultat, ali i stekli svest da će biti jako teško. Olimpijakos je reagovao na maksinalnih "minus sedam" i vratio se u igru.

Printezis je za sada jedini dvocifreni u oba tima.

19' 33:33 Printezis se dobro oseća! Ubacio je trojku uz zvuk sirene, pre tajm-auta ruskog tima. Već je postigao 11 poena. Na drugoj strani, Teo promašuje svoj drugi šut. Oba puta je pokušao za tri.

16' 27:28 Danston iz teške pozicije donosi vođstvo gostima. Papapetru je ubacio devet poena, dva više od Arona Džeksona (3/3 za dva).

15' 24:22 Mladi Janis Papapetru (1994. godište) za sada je "X Faktor" Olimpijakosa. U direktnim duelima sa Kirilenkom, ne dozvoljava Moskovljanima da se odlepe. Ubacio je već sedam poena.

12' 24:17 Pirejci su prinuđeni da traže tajm-aut. CSKA je stekao maksimalno vođstvo, lakim pogotkom Arona Džeksona.

20:17 Kraj prve četvrtine. "Armejci" konstantno vode, a Olimpijakos uspeva da zadrži korak. Miloš Teodosić sakupio je tri asistencije, a još nije šutirao.

9' 15:15 De Kolo vodi CSKA do 15:9 (trojka i asistencija za lak pogodak Kirilenka), ali Papapetru i Lafajet ne daju "armiji" da se odlepi.

5' 9:9 Efikasan početak na obe strane. Olimpijakos je već ispunio bonus. Bolje od ostalih počeli su Voroncevič (5 p) i Printezis (4 p).

Evroligaška sezona dostigla je vrhunac. U narednih šest-sedam časova saznaćemo ime ovogodišnjih finalista!

Petak je dan koji su svi koji vole košarku dugo iščekivali. U 18.00 časova počinje prvo polufinale, CSKA - Olimpijakos, a u 21.00 drugo, Real - Fenerbahče.

Željko Obradović, Miloš Teodosić, Nemanja Bjelica, Bogdan Bogdanović, Ilija Belošević... Srpska košarka imaće predstavnike i na klupi i na terenu i među arbitrima.

Šta mislite, ko će biti novi šampion Evrope?

Anketa

Ko će postati šampion Evrope?

  • CSKA

    51.72% (30)

  • Olimpijakos

    18.97% (11)

  • Real

    12.07% (7)

  • Fenerbahče

    17.24% (10)

Ko će postati šampion Evrope?

Rezultati


Tekstualni prenos polufinala moći ćete da pratite na MONDU. Do početka meča, pročitajte kako učesnici dočekuju završnicu, kao i najavu turnira.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC