• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Magija Vasilisa Spanulisa

Autor mondo.rs

Treneri "večitih" govorili su u najavi derbija i o košarkaškom meču sezone - finalu Evrolige.

Vasilis Spanulis još jednom je oduševio košarkaški svet. Ponovo je rešetao kada je bilo najvažnije, ponovo nije izgubio na F4 i ponovo je (p)ostao heroj.

Da li će još jednom predvoditi svoj tim i do titule prvaka Evrope, svoje četvrte u karijeri? Odgovor na to pitanje dobićemo u nedelju uveče, kada će Real i Olimpijakos odigrati meč sezone, za trofej najboljeg na Starom kontinentu.

Utakmica u Madridu počeće u 20.00 časova. Sat kasnije, nelogičnom odlukom Javnog servisa, u hali Pionir startovaće i prvi superligaški derbi: Crvena zvezda Telekom - Partizan.

Stoga, zbog pripreme osme međusobne utakmice svojih timova, treneri "večitih" rivala nisu stigli da detaljno isprate oba polufinala Fajnal-fora. U subotu, na konferenciji za novinare u "Pioniru", prvi je za utiske o završnici Evrolige upitan Duško Vujošević.

"To prvo polufinale (CSKA - Olimpijakos) poklopilo se sa terminom našeg treninga, pa sam tek potom video neke detalje. Drugi meč sam gledao pažljivo i mislim da je Real odigrao neponovljivo prvo poluvreme. Fenerbahče je počeo čvrstom odbranom i po mom mišljenju bolje ušao u ta uvodna dva-tri minuta"

"Međutim, kada se Real spustio u stav, zaigrao jako čvrsto, koristeći igru u tranziciji, kontranapad, pa i prednost domaćeg terena, odigrao je zaista čudesno prvo poluvreme. Možda i neponovljivo", rekao je trener Partizana.

O još jednom plasmanu Olimpijakosa u finale, šef struke crno-belih govorio je uz osvrt na uzbudljivu završnicu.

"Poput Realovog prvog poluvremena, čudesna je bila i serija Vasilisa Spanulisa. Mada, moram da priznam, čini mi se da je CSKA olako ispustio prednost u finišu, nepažljivo brzim faulovima u momentu bonusa".

"Međutim, i pored toga... Ono što je uradio Spanulis je neka vrsta magije
", rekao je Vujošević.

Ko će osvojiti Evroligu? Trener Partizana daje prednost Madriđanima.

"Ako moram da prognoziram, Real je favorit", dodao je Vujošević.

I stručni štab Zvezde iz istog razloga nije imao vremena da odgleda direktan prenos obe utakmice. Dejanu Radonjiću zanimljivo je ko se sastaje u finalu.

"S obzirom na to da smo imali obaveze i pripremu za Partizan, nisam uspeo da ispratim baš sve, ali dobar deo sam pogledao. Interesantno je da se u finalu nalaze timovi protiv kojih smo igrali ove sezone. Još je to interesantnije ako se podsetimo kako su bili posmatrani ti naši mečevi protiv njih, kada je bilo i pitanja zašto ih nismo dobili. Zašto nismo dobili finaliste Evrolige...", nasmejan je rekao trener Zvezde.

Šefa struke crveno-belih nije iznenadio trijumf Reala, kao ni pobeda Olimpijakosa nad CSKA.

"Rekao bih da su postojale pretpostavke da je CSKA u prednosti i da bi trebalo da budu prvi finalisti, ali ja sam i ranije imao stav da Olimpijakos ima velike šanse. Pre svega, da ima šansu u tom, takmičarskom smislu i da može do finala i velikog rezultata"

"Što se tiče druge utakmice, Real je opravdao ulogu favorita, bar po meni. Fener je napravio vrhunski rezultat samim plasmanom na Fajnal-for i imao zaista odličnu sezonu".

Ko će pobediti u finalu?

"Biće to sudar dva različita sistema, pa ćemo videti", nije hteo da se izjasni Dejan Radonjić.

Šta vi mislite, ko će postati šampion Evrope?



Finale Evrolige: nedelja, 20.00 časova, Real - Olimpijakos.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC