• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grandiozan povratak i poraz Fenera!

Autor mondo.rs

CSKA dobio meč za treće mesto protiv Fenerbahčea (86:80), mada je u drugom poluvremenu prokockao 28 poena prednosti.

Nemanja Bjelica (18p, 10sk, 3as, 3ukr) i Bogdan Bogdanović (5p, 3sk, 4as) odigrali su drugo poluvreme od prvog do poslednjeg sekunda i bili akteri senzacionalnog "kam-beka" ekipe Fenerbahčea, u utakmici za treće mesto na Fajnal foru Evrolige u Madridu.

CSKA je košem Sonija Vimsa u 23. minutu stekao maksimalnih "plus 28" (54:26), da bi tim Željka Obradovića, predvođen Endruom Gaudlokom (24p), u 35. minutu izjednačio na 70:70 i odjednom došao u poziciju da dobije "meč koji se nikome ne igra".

Fener, ipak, nijednom nije prešao u vođstvo, a poslednji put je bio u "egalu" posle koša Bjelice sa osam metara, za 77:77 (37. minut).

Propustili su dve prilike za preokret - promašaj Erdena i nesmotren faul Bjelice u napadu - zatim je Gaudlok u kratkom razmaku napravio četvrti i peti faul i CSKA je sve to iskoristio da spreči popriličnu blamažu, bez obzira na (ne)važnost utakmice.

Konačno - 86:80 (27:13, 21:11, 18:31, 20:25)!

Pobedu "armejcima" osigurali su slobodnim bacanjima Eron Džekson (12p, 6as) i tragičar polufinala Nando De Kolo (17p), a trojkom je praktično "overio" Dimitris Nikols (14p, 5sk - 84:78).

Zanimljivo je da je Obradović za prvih 18 minuta drugog poluvremena obavio samo dve izmene. Prvo su igrali Zizis, Gaudlok, Bogdanović, Bjelica i Žorić, najveći deo zaostatka obrisala je petorka sa Erdenom na "petici", da bi poslednja dva minuta odigrao indisponirani Jan Veseli.

CSKA je posle velikog razočaranja u susretu sa Olimpijakosom ušao u meč sa mnogo više energije i većom koncentracijom, pa je posle samo tri minuta poveo sa 12:0.

Prednost Moskovljana, bez povređenog Miloša Teodosića, rasla je na 16:2 i 24:4, da bi Gaudlok ubacio tri trojke zaredom i do kraja prve četvrtine smanjio na podnošljivijih 27:13.

Međutim, to nije bila najava bolje igre Obradovićevih učenika, već je CSKA trojkom Fridzona u 18. minutu poveo sa čak 45:18, još gore nego u polufinalu protiv Reala, kada su se u jednom trenutku našli na "minus 21".

Visoko vođstvo opustilo je košarkaše CSKA, pomislili su da je posao završen, ali je Fenerbahče zbio redove, iz promašaja protivnika i osvojenih lopti trčao u kontre, dok je Gaudlok bio primarni kreator u pozicionim napadima.

Bogdanović je trojkom u 27. minutu smanjio na 60:45 i tu se već pojavila prva misao o uzbudljivijoj završnici od one na koju su malo ranije računali gotovo svi u madridskoj Palati sportova.

Fener je za poslednjih sedam minuta treće četvrtine ubacio više poena (29) nego za prethodna 23 minuta (26), a do prvog izjednačenja došao je serijom od 16:44!

Ako žuto-plavi u sličnom sastavu dođu na Fajnal for 2016, sigurno će bolje znati šta i kako da rade...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC