• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda pobedom napala Partizanovu titulu!

Autor mondo.rs

U osmom večitom derbiju sezone, prvom u Superligi, crveno-beli su pred 4.000 ljudi u "Pioniru" utakmicu prelomili serijom 18:4 u četvrtoj četvrtini.

 Zvezda pobedom napala Partizanovu titulu! Izvor: MN PRESS

Treće takmičenje, osmi derbi, šesta pobeda Crvene zvezde nad Partizanom ove sezone!

U 7. kolu Superlige, pred 3.912 navijača u "Pioniru" uglavnom okrenutih crveno-belima – 92:76 (26:16, 21:23, 20:17, 25:20).

"Večiti" su u novi derbi ušli poravnati sa skorom 6-0, ali će neporažen do daljeg ostati osvajač ABA lige i Kupa Koraća.

Meč u kom se tim Duška Vujoševića, u kom nije bilo Aleksandra Pavlovića, 33 minuta trudio i uspevao da zadrži korak za favoritom, prelomljen je sredinom poslednje deonice, kada je ekipa Dejana Radonjića napravila seriju 18:4 i surovo iskoristila i umor rivala i nagomilane lične greške kod nosilaca igra aktuelnog šampiona (67:62 - 85:66).

Radonjićeva ekipa u utakmicu u kojoj je bila domaćin (a karte nisu bile puštene u redovnu prodaju), ušla je sa rovitim Maikom Cirbesom koji je sjajnom igrom pokazao da su problemi iza njega, a u akciji je bio i Stefan Jović koji u prethodna dva meča nije igrao ni minut.

S druge strane, Vujošević nije mogao da računa na Pavlovića, a u kratkoj rotaciji roviti Mačvan morao je da provede na parketu 35 minuta, jedan manje od kapitena Dragana Milosavljevića.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Nikola Kalinić sa 22 poena za 27 minuta u igri, uz šut od 6/8 za dva i 3/6 za tri poena. On je s dve vezane trojke i prelomio meč u periodu između 35. i 36. minuta, a imao je i pet skokova i četiri asistencije.

Pratio ga je Cirbes sa 12 poena i pet skokova, Boban Marjanović je za 19 minuta upisao deset poena, uz pet skokova, dok je Čarls Dženkins imao devet poena i četiri asistencije.

Na drugoj strani, Mačvan je bio nezaustavljiv u prvom poluvremenu sa 18 poena, ali su ga rivali i umor u nastavku sveli na 25 uz šut za dva poena 8/12. U jednom trenutku, Mačvan je bio strelac 15 od 27 Partizanovih poena. U nastavku utakmice, na njegove poene nadovezao se Milosaljević sa 12, ali i 1/6 za tri, dok je Milutinov, koji je dugo igrao sa tri, a potom i četiri lične, stao na deset poena i šest skokova.

Može se reći da su podbacili Milenko Tepić sa tri poena za 22 minuta i Edo Murić sa pet poena za 23 minuta.

TOK UTAKMICE

Izvor: MN PRESS

ČETVRTA ČETVRTINA:

32. minut - Milutinov i Cirbes nisu rešili dva napada uzastopno, pa je minut i po igre ispunjen raspravom sa sudijama zbog faula Tepića nad Jovićem presekao Murić trojkom iz ugla, a kada je Tepić pogodio ulaz, i dodatno slobodno bacanje, Partizan je ponovo prišao blizu - 67:62. Međutim, u 33. minutu, seriju od tri neuspešna napada Zvezde prekinuo je Lazić trojkom iz ugla na pas Kalinića za 70:62.

33. minut - Posle Murićeve izgubljene lopte, Vujošević je zatražio tajm-aut, a u narednom napadu Milutinov izblokirao Lazića, a za tri preostale sekunde Marjanović lako rešio pod košem za novih 10 razlike u korist Crvene zvezde - 72:62. Stvari su po crno-bele postale lošije kada je u narednom napadu Milutinov napravio korake, ali Zvezda to nije uspela da kazni za "plus 12" jer je Mitrović brzopleto promašio.

34. minut - Košarkaši Zvezde, iako je ličilo da mogu da prelome meč baš tada, korake Milutinova i loše uvođenje lopte u igru Murića nisu kaznili, jer su neprecizni bili Mitrović i Dženkins, ali je treća greška crno-belih u nizu, izgubljena lopta Mačvana, konačno kažnjena polaganjem Kalinića.

Murić je tada morao na klupu zbog pet faulova, a na semaforu je pisalo 74:62.

35. minut - Na "minus 12" Milosavljević je ubacio samo jedno slobodno bacanje, a na drugoj strani Marjanović, koji je na parketu proveo tek 15-ak minuta, bez problema izgradio poena za 76:63. Slična situacija dogodila se u naredna dva napada: Partizan je postigao poen sa penala, a Dženkins dva u igri 1 na 1 i publika je to prepoznala: Serijom 6:0 crveno-beli su, izgleda, prelomili utakmicu u svoju korist na 4 minuta pre kraja - 78:64.

36. minut - Promašaj Milosavljevića za tri i novo loše vođenje Milutinova, ovog puta, imao je ko da kazni - surovo! Kalinić se ispred klupe crno-belih podigao za trojku, pritom bio fauliran od strane Daloa, i pogodio. I trojku i penal. Vujošević je pozvao tajm-aut, a na semaforu je pisalo 82:64.

Ali, to nije bilo sve od Kalinića: 20-ak sekundi kasnije pogodio je trojku sa osam metarra za 85:66, što je značilo i seriju od 18:4!

Podsećanja radi, u 32. minutu rezultat je bio 67:62.

TREĆA ČETVRTINA:

26. minut - Crno-beli su se oštriji i spremniji vratili iz svlačiica i u pet minuta igre treće četvrtine sveli prednost Crveno-belih sa 49:39 na 52:49, ali su na tom putu Milutinov i Murić zaradili 4. ličnu i morali da izađu s parketa. Andrić je uveliko imao 4. lične, a veći broj tih faulova usledio je u građenju pod košem, izazvan izuzetno agresivnim polaskom zvezdaša na ofanzivni skok.

Zbog toga je Vujošević držao pridike svojim igračima, ali nije imao kud. U igru je tada ušao Bezbradica i pomalo neočekivano vezao četiri poena i zadržao Partizan u igri 57:54.

27. minut - Zvezda je posle nekoliko promašenih šuteva iz otvorenih i ne toliko otvorenih pozicija konačno došla do poena, Jović je pogodio sa linije slobodnih bacanja, a potom i Cirbes lepo odigrao 1 na 1 za 61:54, posle čega je usledila i treća pokretljiva odbrana domaćina, koja je Marinkovića naterala na nerezonski šut za tri poena. Na drugoj strani Cirbes je iskoristio jedno slobodno bacanje, pa se Radonjićev tim, zahvaljujući boljoj odbrani, vratio na plus 8 - 62:54.

28. minut - Mačvan je jedan statičan napad Partizana rešio prodorom na koš, ali je fauliran u trenutku kada je krenuo na pas, pa je mini seriju Zvezde prekinuo s dva ubačena slobodna bacanja za 62:56, a kada je Zvezda zabrljala u narednom napadu i bacila "air ball", Mačvan je probao brzom trojkom da unese potpunu rezultatsku neizvesnost ali je promašio i bio kažnjen poenima Lazića na drugoj strani za 64:56.

30. minut - Kakav finiš Zvezde! Crveno-beli ukrali su loptu Dalou koji je trebalo da organizuje poslednju akciju crno-belih u trećoj četvrtini, a kapiten Zvezde Mitrović imao je taman toliko vremena da stigne do polovine terena, naskoči i pogodi TROJKU za erupciju na tribinama - 67:56!

DRUGA ČETVRTINA:

11. minut - 60 sekundi bez koša presekao je Mačvan poenima iz odbojke posle promašaja Daloa i svojim 11. poenom za 11 minuta smanjio na 26:18. U narednoj akciji Partizan je mogao da priđe i bliže, ali je Milosavljević napravio korake iako je imao otvorenu poziciju za šut za tri poena.

12. minut - Mačvan zakucava! Sjajni krilni centar Partizana postigao je i 13. poen za 12 minuta igre, nakon što je Dalo ukrao "živu loptu" Joviću na centru igrališta i potom samo prosledio do Mačvana koji je na vreme krenuo u kontru. Radonjić je odmah zatražio tajm aut, 26:20 je.

13. minut - Okruglo tri minuta druge četvrtine odigrana su pre prvog koša Zvezde, a postigao ga je Blažič, posle čega je na drugoj strani Dangubić burno protestovao zbog faula koji mu je dosuđen nad Daloom. Francuz je ubacio jedno bacanje za 28:21, a onda je promašaj Cirbesa u igri 1 na 1 brzo kaznio nezaustavljivi Mačvan - 15. poen za 28:23!

14. minut - Dangubićev minut! Košarkaš Zvezde, posle rampe koju je Kalinić podelio Muriću, zakucao je na oduševljenje navijača domaćeg tima, da bi novi promašaj Murića na drugoj strani, Dangubić kaznio trojkom na pas Blažiča: Dangubić - Partizan 5:0 za manje od 60 sekundi i novih deset razlike za crveno-bele (33:23). Seriju rivala prekinuo je, ko drugi, nego kapiten Milosavljević trojkom za 33:26!

16. minut - Buran tajm-aut Vujoševića posle nove mini serije Zvezde, ovog puta u izvedbi Dženkinsa koji je prvo asistirao Cirbesu a onda i sam pogodio za maksimalnih 38:26!

17. minut - Dve trojke Andrića za 30 sekundi i Partizan je opet na jednocifrenom zaostatku, 40:32, a onda je i Mačvan pogodio trojku za eksprednih 40:35! To mu je bio 18. poen za 17 minuta igre! Tajm-aut Radonjić.

19. minut - Posle treće, stigla je i četvrta trojka Partizana, uz malo nećkanja pogodio je Murić za 41:38, što je zaokružilo seriju crno-belih 3:12. Tek tada, Zvezda je odigrala smislenu akciju završenu zakucavanjem Cirbesa koji je probudio domaće navijače (43:38).

20. minut - Dva uzastopna skoka Cirbesa u napadu, posle dva promašaja, crno-beli su presekli faulom, na koji je Nemac odreagovao jednim pogođenim penalom, a promašaj je u skoku pod obručem pokupio Kalinić, koji je potom odigrao leđima i poentirao za 46:39. Na drugoj strani, promašio je Milosavljević, Murić pokupio pa i sam promašio, tako da je Partizan trčanje Zvezde morao da zaustavi faulom - Cirbes je ubacio jedno bacanje za 47:39!

Do odlaska u svlačionice Mačvan i Kalinić su promašili teške šuteve, tako daj e domaćin stekao osam poena prednosti pred nastavak, a imao i 12 u jednom trneutku.


PRVA ČETVRTINA:


Da li zbog serije koja je trajala na programu RTS ili nečeg drugog, početak derbija kasnio je pet minuta.

4. minut - Plej Zvezde Vilijams sa četiri poena i bek Lazić trojkom otvorili su derbi u košgeterskom smislu, dok je na drugoj strani nezaustavljiv bio Mačvan sa dva rešenja pod košem od kojih je drugo ispratilo i dodatno slobodno bacanje za 7:5.

5. minut - Ofanzivni skok posle promašaja Murića, Milutinov nije uspeo da pretvori u poene, pa je na drugoj strani Lazić spustio pod koš za Marjanovića, a prvi igrač Zvezde ove sezone upisao ime među strelce za 9:5. Međutim, u narednom napadu Mačvan je stigao i do 7. poena za pet minuta igre i zadržao Partizan u egalu, koji bi bio potpun da je Murić pogodio oba slobodna bvacanja - 9:8.

6. minut - Trojka Vilijamsa! Amerikanac je iskoristio "mis meč" situaciju sa Mačvanom i driblingom i povlačenjem unazad obezbedio sebi otvoren šut za tri i pogodak - 12:8! "Večiti" su u tom trenutku do te mere ubrzali igru i olabavili odbrane, da je u razmaku od 30-ak sekundi rezultat već bio 14:12 - Milutinov, Kalinić, Milosavljević...

8. minut - Kontru Partizana posle izgubljene lopte Mitrovića morao je da Kalinić da seče faulom, pa je Milosavljević poravnao sa penala (14:14), ali je to bio početak mini serije domaćina: pas Jovića za Kalinića i prvi poeni reprezentativca, a potom promašaj Dženkinsa iz tranzicije, ali ofanzivni skok i zakucavanje Marjanovića za 18:14.

9. minut - Dva loša napada Zvezde, Partizan nije uspeo da kazni - Milutinov je promašio dva slobodna bacanja, a potom dugu dvojku sa kapice, posle čega je napravio i faul i to drugi već u prvoj četvrtini. Faulirani Jović ubacio je oba penala za 20:14.

10. minut - Partizan je od izjednačenja i promašaja Milutinova potpuno ispao iz ritma. Grešku Marinkovića kaznio je Dženkins laganim naskokom iz reketa, potom je skupljenu odbranu crveno-belih Milosavljević pokušao da razbije "flouterom" preko dvojice čuvara, promašaj je pokupio Dženkins i bacio kontru za Blažića koji je zakucao i primorao Vujoševića na tajm-aut: 32 sekunde pre kraja prve četvrtine, rezultat 24:14.

10. minut - Seriju Zvezde od 10:0, Partizan je zaustavio minutom odmora i akcijom za Mačvana, koji je bio fauliran, te je sa penala postigao osmi i deveti poen, ali je za preostalih deset sekundi Dženkins rutinski rešio igru 1 na 1 i pogodio za 26:16 pred ulazak u drugu četvrtinu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC