• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spanulis: Rudi je veliki, ali mnogo priča

Autor mondo.rs

U tišini svlačionice Olimpijakosa, sa obe noge u ledu, Vasilis Spanulis sabirao je utiske posle svog PRVOG poraza na završnim turnirima Evrolige.

 Spanulis: Rudi je veliki, ali mnogo priča Izvor: MN PRESS

Ime "Vasilis Spanulis" na grčkom i mnogim drugim jezima znači "pobeda".

Svaki Fajnal-for Evrolige na kojem je "Bili" učestvovao protekao je uz važeće pravilo - svi mogu da izgube, ali njegovi timovi ne! Važilo je 2009, kada je "uzeo" titulu sa Panatom, važilo je i 2012, kao i i 2013, kada je "vezao" trofeje sa Olimpijakosom.

Međutim, došlo je vreme i da on izgubi.

U nedeljnoj utakmici za titulu šampiona Starog kontinenta, "Bili" je ostao bez magije. Real je bio bolji i apsolutno zasluženo osvojio trofej.

"Ako se bavite sportom - morate naučiti i da izgubite. Kada se suočite sa porazom i prihvatite ga kako bi i trebalo, onda postajete veći i tako pravite veliki korak ka pobedi u sledećem meču", rekao je Spanulis grčkim novinarima u svlačionici.

Iskustvo Real Madrida najbolja je potvrda njegovih reči. "Kraljevski klub" gubio je u prethodna dva finala, čekao titulu od 1995. i dočekao je.

"Imali smo veliku želju, borili smose, ali na kraju se ispostavilo da nismo imali dovoljno enerije. Uzastopne trojke Kerola ispostavile su se kao odlučujuće. U tom momentu (treće četvrtine) bili smo u naletu, poveli, ali su ti pogoci prelomili. Real je osvojio Evroligu posle 20 godina, apsolutno zasluženo", dodao je "Bili".

Spanulis nije imao svoje veče. Promašio je sva četiri šuta za tri. Poslednji put je pokušao iz potpuno "otvorene" pozicije.

"Real je bio defanzivno skoncentrisan sve vreme. Slali su po dvojicu ili trojicu igrača na mene i nažalost, uprkos tome, nismo pogodili neke 'otvorene' šuteve, koje smo ipak sebi omogućili. Ne možete da pobedite u takvoj utakmici sa tolikim brojem promašaja. Pravili smo katastrofalne greške i jednostavno - nije nam bilo suđeno. Život ide dalje. Cilj nam je da se već sledeće godine vratimo na Fajnal-for i da nastupimo u Berlinu".

Kakav je osećaj doživeti poraz posle sedam UZASTOPNIH trijumfa na Fajnal-foru?

"Navikao sam na pobede, tačno. Ali, ne možete svaki put da pobedite. Nije bilo suđeno da pobedimo".

Njegov sukob sa Rudijem Fernandezom posle utakmice izazvao je veliku pažnju. Španac mu je posle jednog koša Reala uručio loptu, što se Spanulisu nije svidelo, pa ga je njom i gađao.

"Rudi je bio ironičan, a ja sam izgubio živce. Veoma je dobar, veliki igrač, ali mnogo priča", dodao je Grk.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC