• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đilas o ABA ligi: Stvar je delikatna

Autor mondo.rs

Usvojene promene u vlasničkoj strukturi ABA lige definitivno su košarkaška tema nedelje. Evo šta je o tome rekao predsednik KSS posle sastanka u Kući košarke.

 Đilas o ABA ligi: Stvar je delikatna Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Glasovima rukovodstva lige, kao i predstavnika Partizana, Igokee, MZT Skoplja, Krke, Zadra, Union Olimpije, Cibone, Cedevite i Budućnosti, klubovi učesnici preuzeli su ove nedelje 80 odsto vlasničko-upravljačkih prava nad takmičenjem.

Iz Partizana poručuju da su usvojene promene dobre i da nisu kozmetičke. U Crvenoj zvezdi su nezadovoljni i kažu da je pred ABA plej-of dogovoreno nešto drugo, tačnije - da klubovi preuzmu svih 100 odsto vlasništva nad ligom.

Predstavnici Metalca i Mega Leksa takođe nisu prisustvovali sastanku u Ljubljani, a prvi čovek ABA lige Roman Lisac uverava da je rukovodstvo šampiona "Jadrana" usamljeno u oštroj kritici i neslaganju sa usvojenim.

Novonastalu situaciju komentarisao je i Dragan Đilas, predsednik Košarkaškog saveza Srbije, koji je u petak okupio predstavnike Košarkaške lige Srbije i kvarteta naših klubova koji se takmiče u regionalnoj ligi.

Na tom sastanku dogovoreno je da se uputi zvaničan poziv rukovodstvima ABA lige i Evrolige za hitno okupljanje u Beogradu.

"Nalazimo se u prilično delikatnoj situaciji, jer su klubovi ABA i po novom sporazumu transformacija vlasnici 'samo' 80 odsto lige. Ne smemo da se igramo sa FIBA upozorenjima, u kojima se eksplicitno zahteva stoprocentno klupsko vlasništvo, inače liga neće biti priznata, a savezima, čiji klubovi učestvuju u takvoj formi takmičenja, prete reprezentativne sankcije, neposredno posle predstojećeg seniorskog Evropskog prvenstva", izjavio je Đilas za "Večernje novosti".

Đilas je ponovio apel da se održi sastanak po ugledu na sličan skup iz 2009. godine, u kojem bi učestvovali predstavnici KSS, ABA, Evrolige i klubova. Prema njegovom mišljenju, ti razgovori bili bi presudni za otklanjanje svih nedoumica.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC