• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Duda presjekao: Kecman i Erceg ne idu na EP!

Dušan Kecman i Zoran Erceg poslednji su igrači koje je srpski selektor Dušan Ivković morao da izbriše sa spiska putnika na Evrobasket u Poljskoj.

 Duda presjekao: Kecman i Erceg ne idu na EP!  Izvor: MONDO

Selektor Dušan Ivković morao je da presiječe i presjekao je.

Poslije posljednje trening utakmice sa Partizanom u sklopu priprema za Evrobasket u Poljskoj, u srijedu uveče, Duda je odlučio da iz tima ispadaju Dušan Kecman i Zoran Erceg.

To znači da će boje Srbije na Evropskom prvenstvu, koje počinje 7. septembra, braniti sljedeća dvanaestorica: Bojan Popović, Milenko Tepić, Miroslav Raduljica, Nemanja Bjelica, Stefan Marković, Uroš Tripković, Miloš Teodosić, Nenad Krstić, Kosta Perović, Novica Veličković, Ivan Paunić i Milan Mačvan.

Srbija je u utorak i srijedu uveče u Pioniru, bez da se računa rezultat, odigrala dva zatvorena meča sa Hemofarmom i Partizanom, a Ivković je igračima saopštio konačnu odluku poslije utakmice sa crno-bijelima, kako je i najavio.

"Poslije toliko treniga, utakmica i toliko rada, da ne bismo više odlagali, večeras smo odredili 12 igrača koji će predstavljati Srbiju na Evropskom prvenstvu. Kao što smo i ranije najavili, da bismo zadržali željenu kompoziciju tima, trebalo je da izaberemo sedmoricu igrača u spoljnoj liniji i petoricu na centarskim pozicijama", rekao je Ivković.



Ovakav epilog znači da će u Poljskoj, u prvoj fazi protiv Španije, Slovenije i Velike Britanije, a nadamo se i kasnije, kao seniorski reprezentativci debitovati Miroslav Raduljica, Nemanja Bjelica i Ivan Paunić.

"Što se bekovske linije tiče sada sam odustao od svog dugogodišnjeg principa da kada na pripreme pozovem starijeg, iskusnog igrača on se ne bori za mjesto među 12, već je siguran putnik na takmičenje, samo se bori za minutažu. Međutim, objektivno sagledavajući sve što se dešavalo tokom priprema i kontrolnih utakmica, kao i napredak mladih igrača na toj poziciji kao što su Paunić i Bjelica, a vodeći računa o prespektivi i dugoročnom programu za koji smo se opredijelili, donio sam takvu odluku i izostavio Dušana Kecmana. Kecman je veoma mnogo dao reprezentaciji, i prošle godine tokom kvalifikacija i sada tokom priprema za šampionat Evrope. Za to mu svi puno dugujemo", dodao je Duda.

Dušan Kecman (bek ili nisko krilo) rođen je 6. novembra 1977. godine u Beogradu i bio je najstariji i najiskusniji košarkaš u Ivkovićevom timu tokom priprema. Za reprezentaciju je nastupao u više navrata, a nedavno se vratio u Partizan, čiji je član već bio dva puta u karijeri.

"Što se tiče visokih igrača, tu smo imali trojicu na poziciji pet i tri 'četvorke'. S obzirom na kvalitet igre i sve viđeno na pripremama, nije se postavljalo pitanje da li će svi sa pozicije pet biti u sastavu. Tu mislim na Nenada Krstića, Kostu Perovića i Miroslava Raduljicu. Ali, kada su u pitanju igrači na poziciji četiri, prednost u odnosu na Zorana Ercega dobili su Milan Mačvan i Novica Veličković. Možda zbog toga što je u prethodnoj sezoni u klubu imao manju minutažu i zbog neizvjesne situacije oko trenutnog statusa, da li će ići na pozajmicu ili neće, Erceg nije tokom priprema pružio dovoljno da bi bio među 12 igrača koji će se naći u Poljskoj", podvukao je Ivković.

Zoran Erceg (visoko krilo), koji je rođen 11. januara 1985. godine u Pakracu u Hrvatskoj, igrao je za Srbiju na EP 2007. godine u Španiji, a trenutno je košarkaš Olimpijakosa, mada je neizvjesno da li će biti u prvom timu za narednu sezonu. Ovog ljeta govorilo se o tome da će možda na pozajmicu, a možda čak i preći u neku drugu ekipu.

"Orlovi" će poljetjeti u Poljsku u subotu prije podne, a 7. septembra odigrati prvi meč protiv šampiona svijeta i vicešampiona Evrope, Španije (21.00).

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC