• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miljenović promašio pobedu Mege nad Partizanom!

Autor mondo.rs

Drama u derbiju 9. kola. Produžeci zahvaljujući Pavloviću, a onda napad Mege za pobedu i duga dvojka Miljenovića koja je završila na obruču!

 Miljenović promašio pobedu Mege nad Partizanom! Izvor: MN PRESS

Mega partija povratnika iz povrede Aleksandra Pavlovića mogla je, na kraju, da se završi pobedom Mege.

Ali, sjajni Nenad Miljenović, koji je staloženo diktirao tempo sjajne utakmice u Sremskoj Mitrovici, nije pogodio šut u koji je stalo 45 minuta košarke.

U derbiju 9. kola Superlige:

Mega Leks – Partizan 95:96, 86:86 (19:16, 23:18, 24:27, 19:24).

Međutim, iako je Miljenović imao priliku da 21. poenom na meču donese prvu pobedu svom timu nad Partizanom u četvrtom ovosezonskom odmeravanju snage, daleko od toga da je on tragičar. Jer, ekipa Dejana Milojevića imala je 83:73 u 37. minutu i izbegla poraz u 40. minutu, kada je kapiten Partizana Dragan Milosavljević promašio trojku za potpuni "kambek" koji je inicirao – Pavlović.

Trojkom, ukradenom loptom, polaganjem, dugom dvojkom, ubačenim penalima i dobrom odbranom, Pavlović je od rezultata 83:73, odveo Partizan do vođstva od 84:85 i, kada je nezaustavljivi Nikola Jokić na drugoj strani poravnao na 85:85, asistirao Milosavljeviću za trojku, koja na 13 sekundi pre kraja nije ušla, pa je Mega imala napad za pobedu, ali je Pavlović ukrao živu loptu Koriju Vebsteru i potom se spetljao na centru, pokušavajući da asistira, umesto da šutne sa preko deset metara.

MEGA LEKS: Kešelj 12 (2/7 za tri), 2 ukr, Krstić 3, Jaramaz, Veljković, Miljenović 19 (7/17 za dva, 1/ 2 za tri), 8 as, 3 sk, 4 izg, Bojić, Jokić 33 (9/14 za dvam 2/3 za tri, 9/13 za jedan), 12 skokova, 1 ukr, 4 as, Šulović 10 (5/7 za dva), 5 as, Vebster 4 (2/7 za dva, 0/4 za tri), 3 as, Simović 4, Zagorac 9 (2/6 za dva, 1/3 za tri), 8 sk.

PARTIZAN: Pavlović 23 (4/5 za dva, 2/7 za tri) 6 sk, 3 izg, 1 ukr, 2 as, Tepić 9, 5 as, Murić 4 (0/2 za dva, 0/3 za tri), 4 sk, 2 as, Marinković 6 (2/4 za tri), Dalo, Milutinov 13 (5/7 za dva), 20 skokva (8 ofanzivnih), 5 izg, Milosavljević 14 (4/9 za 2, 2/6 za tri), 4 as, Mačvan 22 (7/11 za dva, 1/ 2 za tri), 7 sk, 3 izg, Đumić, Andrić 5 (1/ 4 za tri).

Iako Partizan u tom trenutku nije zadao poslednji udarac, svi u taboru šampiona Srbije bili su prezadovoljni što će imati još pet minuta na raspolaganju, a taj period igre protekao je u nadigravanju dve sjajne četvorke Jokića i Milana Mačvana, jer je Pavlović sam sebe izbacio iz igre – nepotrebnom tehničkom greškom (jako je bacio loptu u pravcu sudije kada mu je dosuđen faul pri skoku), a potom i petom ličnom prilikom odbrane nad veoma korisnim Radetom Zagorcem.

Partizan je morao bez njega da se snalazi u poslednja tri i po minuta igre, ali se tada osetilo iskustvo Milenka Tepića i Mačvana i neiskustvo Miljenovića. Tepić je spakovao Mačvanu dobrih sedam poena u produžetku, za seriju 2:7, iz koje se Mega čupala ofanizvnim skokovima i poenima Jokića sa penala za 95:95, što je bila kulminacija drame na ulasku u 45. minut, a taj minut obeležile su izgubljene lopte.

Na jednoj strani zbunio se Edo Murić, na drugoj Miljenović, posle čega je plej Mege morao da faulira Milenka Tepića, a ovaj na 14 sekundi pre kraja bio je dovoljno staložen da ubaci jedno slobodno bacanje i, ispostaviće se, odluči meč, iako je Miljenović sebi prednjom promenom izgradio potpuno otvoren šut za pobedu.

Nije pogodio...

Partiuzan kući ide sa skorom 8-1, dok Mega ostaje četvrta sa 4-5 i dva poraza od "večitih" u tri dana, oba posle neizvesnih završnica. Milojevićev tim će se nadati pobedi Crvene zvezde kasnije u subotu nad Metalcem, koji je treći na tabeli sa 5-3.

Izvor: MN PRESS

ČETVRTA ČETVRTINA:

Marko Kešelj otvorio je četvrtu četvrtinu trojkom, potom pogodio i slobodno bacanje za 70:61, kada je Partizan morao da se "vadi", opet, ofanzivnim skokom. Čak 14. na utakmici, Milutinov je osigurao novi napad crno-belima, a kapiten Milosavljević vratio Kešeljevu trojku iz ugla, da bi posle asistencije Miljenovića za Jokića i Milutinova za Mačvana, upravo Mačvan izgubio loptu, a Zagorac zakucao za 76:66 i tajm-aut Vujoševića na 5:10 do kraja.

Bio je to dobar tajm-aut, utoliko što je Pavlović iz ugla pogodio trojku za 76:69, a posle promašaja Kešelja za tri na suprotnoj strani, usledio je sekundarni kontra napad crno-belih i polaganje Tepića za 0:5 u roku od svega 25 sekundi, pa je Milojević morao da vrati igrače na "tablu" - 76:71.

Serija Mege za 76:66, tajm Vujoševića, serija Partizana 0:5, tajm Milojevića - serija Mege 7:2 i novih deset poena razlike - 83:73. Mlađi od dvojice trenera uspeo je da preseče nagoveštaj "kambeka" protivnika, posle njegovog tajm-auta pogodio je Jokić posle skoka u napadu i promašaja Vebstera, potom je ubacio poene i Zagorac, da bi asistenciju Pavlovića za Milutinova na drugoj strani poništio Zagorac, trojkom, za deset razlike.

Ali, ko bi pomsilio da je tu kraj?

U razmaku od 40 sekundi, Partizan je napravio seriju 6:0, pre svega zahvaljujući Pavloviću koji je dominirao na obe strane terena (trojka, ukradena lopta, polaganje...), pa je Milojević morao da iskoristi još jedan tajm-aut i povisi ton na ekipu - 84:80, na 2:04 do kraja.

Ipak, ovog puta Milojević nije uspeo da zaustavi Partizan, tačnije Pavlovića! Posle promašaja Vebstera i skoka Milutinova, Pavlović je izašao iz bloka, krenuo na ulaz, bio fauliran i onda preko ruke Kešelja, van balansa, pogodio za 84:82, a potom i dodatni penal za samo "minus 1". Sam Pavlović napravio je 9:0, tačnije 11:0, jer je već u narednom napadu Miljenović napravio korake, a Pavlović ubacio oba slobodna bacanja za prvo vođstvo crno-belih od rezultata 2:5 na startu.

Dakle, za 70 sekundi: Mega - Pavlović 0:11, ali i promašaj Milosavljevića za trojku, posle čega je Pavlović učinio još jedan presudan potez i ukrao loptu Vebsteru, ali nije bilo vremena za poene na drugoj strani - 86:86, PRODUŽECI!

TREĆA ČETVRTINA:

Partizan se sa pauze vratio s tri trojke u tri napada, pogodili su Mačvan, Andrić i Milosavljeivić za 49:45, ali u nastavku četvrtine crno-beli nisu uspeli da zaustave tandem Miljenović/Jokić, koji je rešavao napade u treucima kada je bilo "vruće".

Na 49:47, posle novog skoka u napadu i poena Milutinova, Jokić i Miljenović zemenili su uloge asistenta i strelca, potom je Jokić izgradio poene u napadu, a Miljenović pogodio trojku i da je Kešelj u narednom napadu trojkom kaznio korake Pavlovića, Mega bi imala 59:47, ali su ovako Milutinov i Tepić sa penala uspeli da vrate Partizan na 56:50. Pavlović je napravio faul u napadu u trenutku kada je njegov tim mogao i do "minus 4", što je momentalno kaznio Šulović na pas, koga drugog, nego Miljenovića i ličilo je da će Mega ponovo na osam ili čak deset razlike pred početak poslednje četvrtine, ali se tada razigrao Mačvan, koji je brzo pogodio za dva i na kratko zaustavio domaćina, koji u 28. minutu nije umeo tri puta da ne iskoristi napad u nizu.

Promašaje Vebstera dva puta je pokupio Šulović, a onda Jokić pogodio trojku za 61:53.

Samo je pribranost Mačvana, koji je dodao još dva poena i potom faulom zaustavio Nemanju Jaramaza u prodoru (a, ovaj ubacio samo jedno slobodno bacanje), razlog što je Partizan došao do napada za potpuni priključak, a onda je Krstić napravio suvišan faul 3 sekunde pre kraja nad Andrićem, koji je iz ugla šutirao trojku.

Krilo Partizana ubacilo je dva od tri penala, za odličnih "minus 5" za Partizan, u odnosu na to kako su se stvari odvijale u finišu četvrtine.

DRUGA ČETVRTINA:

Igrajući po notama plejmejkera Nenada Miljenovića, koji je iz igre "2 na 2" s Nikolom Jokićem otvarao šuteve saigračima, Mega je povela 27:16 i uspela da zadrži Partizan bez poena u prva tri minuta druge četvrtine, kada je Vujošević morao da pozove tajm-aut i nacrta dve dobre akcije za povratnika Pavlovića (zaigrao tek u 2. četvrtini) i Milana Mačvana.

Tu serijicu je Milojević isekao tajm-autom, posle kojeg je Miljenović povezao Jokića sa obručom, za 31:21, a kada je Vanja Marinković pogodio trojku i smanjio na sedam poena zaostatka za crno-bele, počela je penal serija na obe strane u kojoj je Marko Kešelj ubacio dva, a Pavlović četiri poena, uz asistenciju Mačvanu, pa je gost bio na 35:30, ali kratko...

Promašaj Eda Murića kaznio je Vebster "coast to coast" akcijom, Jokić asistirao Andriji Simoviću za poene pod košem, Vujošević tražio tajm-aut, ali je Vebster ukrao loptu Nikoli Milutinovu i položio u kontri za ekspresnih 41:30 i seriju koju je presekao Dragan Milosavljević šestim poenom na meču. Na skok u napadu i poene Jokića posle promašaja Vebstera za tri poena, Partizan je odgovorio promašajem Nemanje Andrića za dva, što je Milutinov popravio ofanzivnim skokom i poenima za konačnih 42:34, uz podatak da je Partizan na osam razlike ostao pre svega zahvaljujući skoku - 14 u odbrani, 10 u napadu za 20 minuta igre.

Na drugoj strani, Miljenović je u svlačionicu otišao sa pet asistencija za poluvremene, Vebster mu je pomogao sa dve, dok je Jokić apsolutno dobio duel sa Mačvanom: 12 poena, 4/7 iz igre, tri skoka. Mačvan je do pauze skupio šest poena, četiri na pasove Pavlovića, koji je za osam minuta u igri ubacio sedam poena, uz tri skoka.

PRVA ČETVRTINA:

Domaći tim, koji je u sredu odigrao neizvesnu utakmicu i poklekao u poslednjim trenucima u duelu sa Crvenom zvezdom, bolje je otvorio drugi jak meč u razmaku od tri dana.

Partizan je, pre svega zahvaljujući ofanzivnom skoku, uspeo da napravi mini-seriju od 0:5 i izjednači na 16:16, ali je tada u poslednjem napadu prve četvrtine, iako je akcija delovala nepovezano i jalovo, Nemanja Krstić pogodio trojku na pas Korija Vebestera i pokrenuo seriju 11:0 koja će biti nastavljena u drugoj četvrtini.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC