• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Večiti" rutinski, Mačvan i Vilijams bez poena!

Autor mondo.rs

Košarkaši Partizana pobedili su FMP u "Pioniru", Zvezda glatko dobila Tamiš.

 "Večiti" rutinski, Mačvan i Vilijams bez poena! Izvor: MN PRESS

Rutinske pobede Partizana i Crvene zvezde u 10. kolu Superlige, koji je obeležio "meč za 150.000 evra" između Metalca i Mege, prošle su bez poena dvojice sjajnih košarkaša iz dva tabora.

Milan Mačvan i Markus Vilijams ubacili su zajedno ovog ponedeljka uveče – nula!

U "Pioniru": Partizan – FMP Železnik 81:67 (23:14, 19:24, 23:18, 16:11), u Pančevu: Tamiš – Crvena zvezda 52:74 (13:15, 9:21, 22:19, 8:19).

PARTIZAN UDALJIO FMP OD PLEJ-OFA


Partizan je siguran na drugom mestu tabele Superlige Srbije i nastavlja poteru za Crvenom zvezdom Telekom i što boljom pozicijom pred početak plej-ofa.

Branilac titule brzo je stigao početno vođstvo FMP-a sredinom prve četvrtine i od tada pa do kraja meča je vodio. Gosti se, međutim, nisu predavali i pokušavali su da ostanu u igri, a najbliže tome su prišli u trećoj četvrtini, kada su napravili mini-seriju 7:0 i prišli na tri poena zaostatka 50:47.

Partizan je, međutim, ubrzo povratio nešto veću razliku u poslednjih deset minuta ušao sa devet poena prednosti, 63:54.

Crno-beli su u poslednjoj deonici stekli i dvocifrenu prednost i mirno priveli meč kraju, izbegavši neizvesnost iz prve utakmice ovih timova u sezoni.


Kod crno-belih najefikasniji bili su: Edo Murić (17 poena, 8 sk, 5 as 5/7 za dva) i Nikola Milutinov (15 poena, 5/8 za dva, 11 skokova, dve blokade), dok je Mačvan za 19 minuta uputio jedan šut ka košu i promašio, ali se donekle iskupio sa sedam skokova.

U taboru gostiju, najefikasniji bio je Filip Čović (17 poena, 2/6 za dva, 4/11 za tri, 10 asistencija).

Partizan ima učinak od devet pobeda i jednog poraza i nalazi se na drugom mestu tabele. FMP ima tri pobede i sedam poraza i nalazi se na šestom mestu.

TAMIŠ "PLITAK" ZA CRVENO-BELE

Posle nedelje u kojoj su vezali tri pobede nad rivalima iz ABA lige (Partizan 92:76, Mega 86:90, Metalac 87:69), osvajači Kupa i ABA lige nastavili su put ka pol poziciji igrajući sa, uslovno rečeno, pola snage.

Dve četvrtine, druga i četvrta, tokom koje je "fenjeraš" Superlige spušten ispod deset postignutih poena za deset minuta, učinile su pobedu pred 1.500 ljudi ubedljivom za ekipu trenera Dejana Radonjića, koji se trudio da maksimalno rasporedi minute, pred poslednje četiri utakmice do početka plej-ofa: Konstantin, FMP ŽELEZNIK, Vojvodina i PARTIZAN (velikim slovima označena su gostovanja).

Ekipi Tamiša, kapiten Crvene zvezde Luka Mitrović ubacio je 16 poena (6/9 za dva, 7 sk, 4 izg), a Nikola Kalinić 14 poena (4/5 za dva, 6 sk). Trener Dejan Radonjić držao je Vilijamsa samo devet minuta u igri, tokom kojih je američki plej ubacio nula poena (0/1 iz igre), uz jednu osvojenu, tri izgubljene lopte, jednu asistenciju, skok i četiri faula!

Bez poena je bio i Branko Lazić za 27 minuta u igri (0/2 za tri).

Domaće je predvodio Dušan Milošević sa 11 poena i pet skokova.

Crveno-beli i dalje nemaju poraz u Superligi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC