• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mogu li Roketsi da se vrate iz mrtvih?

Autor mondo.rs

Hjuston Rokesti 117. su tim u istoriji NBA lige koji je u igri do četiri pao na 0:3.

Tek tada, kada je verovatno već kasno, "Brada" je uzeo stvari u svoje ruke.

Ukoliko Džejms Harden nije prekasno zaigrao košarku koja ga je učinila ozbiljnim kandidatom za MVP nagradu ove sezone, Roketsi imaju šansu da postanu prva i jedina od 117 ekipa koja je prošla dalje posle gubitka prva tri meča u seriji.

Prethodne noći u Teksasu: Hjuston Rokets – Golden Stejt Voriors 128:115, uz 45 poena Hardena, koji je postao tek drugi igrač u istoriji franšize sa 45 i više poena u plej-ofu.

Uz legendarnog Hakima Olajdžuvona.

Harden je šutirao trojke 7/11, a najspektakluarnija nije mu se računala zbog desetinke sekunde koliko je zakasnio sa izbačajem. Šteta, jer je pogodio sa dve trećine terena. I bez te trojke, Hjuston je prvu pobedu u osmom susretu sa Voriorsima ove sezone zabeležio prilično impresivno, uz "Bradinih" devet poena, pet asistencija, dve ukradene lopte i dve blokade.

Teško bez Karija!

Stefon Kari, na 3:0 za njegov tim, nije morao da rizikuje i vraća se na parket u drugom poluvremenu, a Šoun Livingston koji ga je odmenio u petorci nije se proslavio u drugih 24 minuta – ubacio je četiri poena. Drajmond Grin dugo je držao nadu Voriorsima, ali je zbog faulova morao napolje u četvrtoj četvrtini sa 21 poenom.

Nije samo on imao sjajno šutersko veče.

Bio je to pravi revolveraški obračun, kakav je često viđan u vestern filmovima baš u Teksasu. Roketsi su ubacili 17 poena, na drugoj strani Stefon Kari (23 poena za poluvreme, zbog povrede se nije vraćao u nastavku), Klej Tompson (24 poena) i ostali čitavih 20, tako da je NBA upisao novi rekord po broju ubačenih trojki u plej-of utakmici – 37!

Voriorsi su se nadali metli i ekspresnom plasmanu u prvo NBA finale od šampionske 1975. godine, međutim već posle jedne četvrtine gubili su 23 poena razlike i nedostajao je jedan šut da im rival ubaci 50 za 12 minuta košarke (47:22). U tim trenucima, posle jednog duela sa Trevorom Arizom, MVP lige Kari (koji je ludovao u trećoj utakmici) zaradio je povredu i izašao je iz igre, pa je njegov "splash brother" Tompson pokušao da inicira herojski "kambek" i umalo da je uspeo – serijom 23:9 doveo je Golden Stejt do 66:59, na 30 sekundi pre odlaska na odmor.

Međutim, tada je veteran Džejson "Avion" Teri pogodio trojku i najavio novu seriju "raketa" na otvaranju treće četvrtine, od koje se ekipa Stiva Kera nije oporavila, pa će novu meč loptu imati u sredu na četvrtak po našem vremenu, kod kuće, u Ouklendu.

U polufinalu Zapada, Hjuston se vratio posle 1:3 u meču sa Los Anđeles Klipersima, ali sada su momci Kevina Mekhejla zadali sebi đavolski težak zadatak.

Mogu li?

Oni misle da mogu...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC