• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KSS zove čelnike ABA i Evrolige na hitan sastanak

Autor mondo.rs

Košarkaški savez Srbije i klubovi učesnici regionalne lige poslali pismo čelnicima ABA i Evrolige sa željom da se što pre sastanu u Beogradu i pronađu rešenje o budućem funkcionisanju Jadranske lige.

 KSS zove čelnike ABA i Evrolige na hitan sastanak Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Košarkaški savez Srbije i učesnici ABA lige (Crvena zvezda, Partizan, Mega Leks i Metalac) poslali su pismo ABA i Evroligi u kojem pozivaju njihove zvaničnike da se što pre okupe na sastanku u Beogradu radi postizanja dogovora oko budućeg funkcionisanje regionalnog takmičenja.

"Poštovani, na sastanku održanom 22. maja, kome su prisustvovali predstavnici Košarkaškog saveza Srbije i četiri kluba učesnika regionalne lige, dogovoreno je da vam se obratimo sa molbom za organizovanje sastanka u Beogradu. Prethodni sastanak u ovom formatu je održan u Beogradu u junu 2009. godine. Na tom sastanku su postignuti konkretni dogovori na koje su svojim potpisom saglasnost dali svi učesnici - kako predsednici srpskih klubova i Saveza, tako i predstavnici Evrolige i ABA lige. Nažalost, većina tada dogovorenih stvari nije zaživela u praksi.
Smatramo da smo trenutno u situaciji kada imamo izuzetnu priliku da postignemo dogovor o načinu organizacije i funkcionisanja regionalne lige koji bi bio garant njene uspešnosti u budućnosti. Imajući u vidu da je uticaj regionalne lige na razvoj košarke u celom regionu veliki, sigurni smo da bi takav dogovor dao snažan doprinos jačanju regionalne lige i samim tim košarke na prostorima bivše Jugoslavije.
Zato vas pozivamo da se u najkraćem mogućem roku, a u skladu sa vašim obavezama i planovima, sastanemo u Beogradu i kroz konstruktivan razgovor postignemo rešenje koje bismo svi zajedno prihvatili i pomogli u primeni istog", stoji u pismu koje je objavljeno na sajtu KSS.

Posle sastanka KSS, Košarkaške lige Srbije i klubova učesnika ABA lige, održanom pre pet dana saopšteno je da bi regionalna liga trebalo da bude u vlasništvu klubova koja bi omogućila prohodnost u evropska takmičenja.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC