• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan 12/12 protiv Metalca!

Autor mondo.rs

U Valjevu, stvar je bila gotova već početkom druge četvrtine (12:29). Crno-beli zadržali su šanse da ipak, ubedljivom pobedom u derbiju, stignu do pol pozicije.

U najavi potencijalnog polufinala plej-ofa rezultat koji, bar kod crno-belih, ostavlja nadu da to neće biti slučaj!

Košarkaši Partizana gotovo u prvoj četvrtini rešili su pitanje pobednika na vrućem gostovanju u Valjevu u meču 11. kola Superlige, posle kojeg je šampion Srbije zadržao izglede da, na kraju, ipak osvoji pol poziciju pred plej-of.

U 12. duelu Metalca i Partizana od 2010. godine, 12. pobeda beogradskog kluba – 62:80.

Razlika na kraju susreta dostignuta je već početkom druge četvrtine, kada je rezultat bio 12:29, a kasnije retko kada padao ispod 20 razlike, sve do finiša utakmice.

Tim Duška Vujoševića vraća se u Beograd sa skorom 10-1, dok momci Vladimira Đokića čekaju poslednja tri kola sa skorom 6-5.

Najbolji strelac Metalca u Superligi ove sezone, Nemanja Protić, sveden je na dva poena, a dvociren je bio samo Marko Ljubičić sa deset (2/7 iz igre). Dušan Kutlešić ubacio je devet (1/3 za tri), koliko su imali i Milan Jeremić (1/ 4 za tri) i Đorđe Majstorović (0/5 za tri).

Do sredine treće četvrtine, kada je trojku pogodio Nikola Otašević (to mu je bio jedini pogodak na utakmici), Đokićev tim šutirao je 2/18 iza linije 6,75. Do kraja treće četvrtine, domaći su na kratko uspeli da smanje na 17 poena razlike, ali je onda četvrtu trojku iz pet pokušaja pogodio, ispostaviće se, prvi strelac utakmice, Mihailo Andrić.

Krilo Partizana završilo je susret sa 14 poena i četiri skoka, nadoknadivši poene Aleksandra Pavlovića koji je za 15 minuta u igri ubacio jedan od četiri šuta i postigao četiri poena, uz pet skokova.

Edo Murić ubacio je 12 poena, a imao je i četiri asistencije, Dragan Milosavićević osam od deset poena postigao je u prvoj četvrtini, kada je i napravljena velika razlika, a Nikola Milutinov sa 11 poena i 14 skokova zabeležio treći uzastopni "dabl-dabl" učinak u Superligi, a peti u 11 kola.

Posle utakmice bez postignutih poena, sa FMP Železnikom u ponedeljak uveče, Milan Mačvan za 23 minuta ubacio je devet, uz čudan procenat iz igre – 1/6 za dva i 2/2 za tri poena. Imao je i devet skokova.

PRVA ČETVRTINA:

Gosti su bolje otvorili utakmicu, pre svega zahvaljujući kapitenu Milosavljeviću - 2:9 i brzi tajm-aut Đokića koji nije uspeo da zaustavi ni Milosavljevića ni Partizan. Crno-beli su kontrolom skoka i brzom odbranom obezbedili sebi nekoliko lakih poena, a kada nije moglo tako, Milosavljević je pogađao sa distance (2/2 za dva, 1/2 za tri) i asistirao za 6:20 u jednom trenutku, pa je konačan rezultat prve četvrtine od 10:24 još i dobar rezultat za domaćina.

DRUGA ČETVRTINA:

Valjevčanima nije pomogla ni pauza od tri minuta između prve i druge deonice. Vujoševićev tim nastavio je u drugoj četvrtini da diktira tempo, igra brzo i prosto u napadu, pa su Milutinov, Murić i Mačvan trojkom, postavili velikih 12:29 već u 12. minutu.

Ponovo je Đokić morao da trajm-aut, ali to ponovo nije pomoglo. Na isteku 13. minuta i Andrić je pogodio trojku, iz bloka, preko ruke za 14:35! Tek tada, iz devetog pokušaja, Valjevčani su pogodili prvu trojku na meču i uradio je to Jeremić za 17:35.

Na kratko, Jeremić i Majstorović akcijom posle koje je krilni centar domaćih pogodio, uz dodatno slobodno bacanje, na kratko su probudili domaću publiku (21:41), koju je ponovo utišao Andrić drugom trojkom na utakmici (22:46), a poslednji minut četvrtine protekao je u brojnim greškama i jednim ubačenim penalom Majstorovića za 22:46 pred odmor.

Na poluvremenu: Janković 6, Majstorović 5 kod Metalca, Andrić 9 (3/4 za tri), Milosavljević 8, Murić 8, Milutinov 6, 7 sk.

TREĆA ČETVRTINA:

Šut - to je nedostajalo Metalcu u prvom poluvremenu, a kada je Otašević pogodio tek treću trojku iz 19. pokušaja, Jeremić dugu dvojku, a potom trojku i Kutlešić, učinilo se da bi Đokićev tim mogao da napravi kakav-takav "kambek" i bar učini poslednju deonicu zanimljivijom.

Ali, iako su domaći počeli da pogađaju u nastavku, pod košem nisu imali rešenja za Milutinova, a na 43:60, posle neuspešnog napada za "minus 15", Andrić je četvrtom trojkom iz pet pokušaja vratio crno-bele na 20 poena razlike i, verovatno, ubio svaku nezavisnost do kraja - 43:63!

Poeni Ljubičića, uz dodatno slobodno bacanje, nisu na drugoj strani "poništeni" jer je Mačvan promašio zicer, a u nastavku napada Marinković nije dobacio trojku uz zvuk sirene pa je četvrtina završena rezultatom 46:63.

U tom trenutku, Milutinov je već imao dabl-dabl od 11 poena i 12 skokova.

ČETVRTA ČETVRTINA:

Poslednjih deset minuta bili su bukvalno odrađivanje posla na obe strane, prednost Partizana nijednog trenutka nije došla u pitanje, a minute su podelili i igrači sa krajeva dve klupe.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC