• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda ubacila 104, upisao se i - Aranitović!

Autor mondo.rs

Posle Radanova, Rebića, Tejića i Kaplanovića, među strelce bar jednog poena za Zvezdu ove sezone upisao se i 17-godišnji Aranitović i to u utakmici u kojoj je indeks uspešnosti dva tima na poluvremenu iznosio 100 i 3.

 Zvezda ubacila 104, upisao se i - Aranitović! Izvor: MN PRESS

Posle Alekse Radanova (17), Nikole Rebića (20), Marka Tejića (19) i Đorđa Kaplanovića (20), trener Crvene zvezde Dejan Radonjić u sezoni punoj rekorda i trofeja pružio je šansu još jednom mladiću, a on se ovog puta upisao u strelce!

Momak koji je debitovao u timu u 1. kolu Superlige, protiv Mega Leksa, ali bez šuta na koš za dva minuta u igri, a skinuo se još u Novom Mestu u meču ABA lige sa Krkom, ovog puta otišao je kući upisan u listu strelaca.

Aleksandar Aranitović, rođen 24. januara 1998. godine u Beogradu, pogodio je drugi penal u 35. minutu meča 11. kola Superlige u trenutku kada je rezultat na semaforu već bio 98:50.

Na kraju: Crvena zvezda – Konstantin 104:68 (33:20, 28:8, 24:13, 19:27).

Tinejdžeri Aranitović i Radanov, rođeni u razmaku od nedelju dana (24. januar - 1. februar), ove sezone trenirali su gotovo konstantno s prvim timom Crvene zvezde, a nastupali su i za kadete i za juniore i za prvi tim.

O kakvoj se utakmici radilo pred oko 1.000 gledalaca u "Pioniru", govori i rezultat na poluvremenu – 61:28, a kuriozitet u tom trenutku bio je i indeks uspešnosti. U prvih 20 minuta igre – 100:3!?

Crvena zvezda sa perfektnim skorom 11-0 lagano privodi ligaški deo Superlige kraju, čekajući derbi sa Partizanom u poslednjem kolu u koje bi i definitivno trebalo odbraniti "pol" poziciju pre start plej-ofa, a prednost domaćeg terena i u velikom finalu crveno-beli nisu imali duže od dve decenije.

Radonjić je protiv Nišlija uspeo matematički tačno da rasporedi minutažu na 12 igrača koji su se "skinuli", pa tako niko nije igrao manje od deset minuta (Čarls Dženkins), a niko više od 22 (Nemanja Dangubić).

Prvi strelac u ekipi Crvene zvezde bio je Boban Marjanović sa 19 poena za 19 minuta u igri (9/12 za dva, ovog puta nije šutirao trojku), kao i 16 skokova. I drugi centar šampiona ABA lige i osvajača Kupa Koraća, Maik Cirbes bio je dvocifren sa 16 poena za 20 minuta (7/9 za dva), uz tri skoka.

Efikasan je bio i Tejić, koji se treneru Radoniću za 22 minuta na terenu zahvalio sa 13 poena i to bez promašaja iz igre (4/4 za dva, 1/1 za tri), a imao je i devet skokova, četiri asistencije i dve blokade, pa mu s pravom, s obzirom na godine, pripada epitet igrača utakmice.

U timu Konstantina, koji je u prošlom kolu pobedio Vojvodinu i pomogao Mega Leksu da ne ostane i bez četvrtog mesta koje vodi u ABA ligu, niko nije bio dvocifren, a bolji od ostalih bili su Veličković sa devet poena i šest asistencija, odnosno, Ostojić sa osam poena i devet skokova, ali i četiri rampe koje je dobio.

Crvena zvezda gostuje FMP Železniku za vikend, pa naredne nedelje dočekuje Vojvodinu i onda igra odlučujuću utakmicu sa Partizanom, kao gost, u borbi za prvo mesto, ali i to pod uslovom da crno-beli u međuvremenu ne izgube. Trenutno, Zvezda ima pobedu više (11-0, 10-1) i pobedu od 92:76 iz prvog derbija u Superligi.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC