• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Istorija!

Autor mondo.rs

Golden Stejt posle 40 godina izborio veliko finale NBA lige.

Bili su najbolji u regularnom delu NBA lige, a onda su i u doigravanju potvrdili da su ozbiljna ekipa i stigli su do kraja.

Golden Stejt pobedio je Hjuston u petom meču finalne serije plej-ofa sa 104:90 (17:22, 35:24, 22:22, 30:22) i ukupnim rezultatom 4:1 osvojili sa titulu prvaka Zapadne konferencije.

Voriorsi su tako prvi put posle 1975. stigli do velikog finala NBA lige, u kojem će se sastati sa Klivlendom.

Najefikasniji u redovima pobednika bio je Stef Kari, MVP regularnog dela lige sa 26 poena, osam skokova, šest asistencija i pet ukradenih lopti. Učinak Karija mogao je biti i bolji da je bio precizniji, budući da je imao šut iz igre 7/21, od čega je trojke šutirao skromnih 3/11.

Ipak, najkorisniji igrač lige, koji još uvek oseća posledice jezivog pada na trećem meču finalne serije, imao je sjajnu podršku u likovima Herisona Barnsa i Kleja Tompsona, pa je Golden Stejt sa uspehom završio posao u finalnoj seriji Zapada.

Barns je upisao 24 pogotka, od čega 13 u poslednjoj deonici, i ostvario sedam skokova, dok je Tompson završio duel sa 20 poena i četiri asistencije.

Kod Hjustona podbacio je upravo onaj koji im je u četvrtom meču dao najveću nadu u preokret i igrač od kojeg se najviše očekivalo - Džejms Harden.

"Brada" je utakmicu završio sa 14 poena, uz katastrofalan procenat šuta iz igre 2/11, pri čemu je izgubio čak 13 lopti, što je apsolutni rekord u plej-of utakmicama u istoriji NBA lige.

Za razliku od njega Dvajt Hauard dao je svoj maksimum - 18 poena i 16 skokova, ali to nije bilo dovoljno da se serija nastavi.

Sada sledi veliko finale Voriorsa i Kavsa, koje startuje 4. juna u Ouklendu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC