• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tompson spreman za veliko finale

Autor mondo.rs

Bek šuter Golden Stejta odmaraće tri dana zbog udarca kolenom u glavu, zadobijenog na kraju serije protiv Hjustona.

Navijači Golden Stejt Voriorsa mogu da odahnu, nakon vesti da bi Klej Tompson trebalo da bude spreman za početak finala NBA plej-ofa protiv Klivlend Kavalirsa.

Ol star bek je u četvrtoj četvrtini pete utakmice finala Zapada protiv Hjuston Rokitsa dobio žestok udarac u glavu od Trevora Arize, koji je skočio da izblokira njegov šut, pa ga pogodio kolenom u predelu iza uha, pošto je Tompson u poslednjem trenutku odlučio da ne šutne, već da napravi fintu i ostane na zemlji.

Kako je javila novinarka ESPN Ramona Šelburn, on bi u nedelju, posle tri dana odmora, trebalo da prođe obavezne testove i priključi se treninzima, a povoljna okolnost je da serija za titulu počinje tek u noći između četvrtka i petka po evropskom vremenu.

Tompson se posle sudara sa Arizom kratko zadržao u svlačionici, pa se vratio na klupu i onda počeo da krvari iz uha.

"Ratnici" su i bez njega sačuvali prednost, dobili peti meč 104:90 i sa ukupnih 4:1 postali šampioni konferencije, posle tačno 40 godina.

Međutim, ubrzo posle utakmice usledilo je saopštenje, u kome je predočeno da je bek Golden Stejta počeo da oseća posledice udarca i da će lekari pratiti njegovo stanje.

Imajući u vidu strogu proceduru koja se u NBA ligi primenjuje za slučajeve udaraca u glavu, neverovatno zvuči podatak da je Klej Tompson posle svega pušten da sam ode kući! Preciznije, povezao ga je otac, Majkl Tompson, član šampionske ekipe Los Anđeles Lejkersa iz 80-ih godina prošlog veka.

"Rekao mi je da mu samo treba dobar san. Povraćao je i posle toga mu je bilo mnogo bolje", izjavio je Tompson senior za "Yahoo!"

Podsetimo da je i najbolji igrač Voriorsa Stef Kari "za dlaku" izbegao ozbiljnu povredu, kada je u četvrtom meču protiv Hjustona pao naglavačke posle prodora pod koš. Kari je dva dana kasnije bez problema odigrao sledeću utakmicu i predvodio svoj tim sa 26 poena.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC