• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bulsi gurnuli trenera "pod voz"

Autor mondo.rs

Tom Tibodo dobio otkaz posle punih pet sezona na klupi Čikaga. Optužen da nije bio kooperativan.

Čikago Bulsi od danas su u potrazi za novim šefom stručnog štaba, pošto je Tom Tibodo (57) otpušten zbog neslaganja sa čelnim ljudima franšize.

"Bikovi" su nedavno ispali od Klivlend Kavalirsa u polufinalu plej-ofa Istočne konferencije, ali su američki mediji mnogo pre toga najavljivali upravo ovakav epilog.

Predsednik Bulsa Džeri Rajnsdorf izdao je neuobičajeno opširno saopštenje za ovakve prilike, u kome je, takođe neuobičajeno, uputio niz kritika na račun Tibodoa, kao da želi da mu oteža put do narednog angažmana!

A, Tibodo je u Čikagu radio za prilično skroman novac, posebno ako se imaju u vidu rezultati, ostvareni uz veliki broj povreda ključnih igrača, u prvom redu Derika Rouza...

Rajnsdorf je optužio Tibodoa da je odbijao saradnju sa menadžmentom i vlasnicima i da je time onemogućio uspostavljanje poverenja i jedinstva na svim nivoima franšize, čime je napravljen otklon od matrice po kojoj su Bulsi godinama pravili uspehe na terenu i van njega.

Tibodo je za pet godina u Čikagu predvodio ekipu do skora 255-139 (64,7 odsto uspešnosti), a marta 2012. postao je NBA rekorder po broju utakmica potrebnom za prvih 100 pobeda - 130.

Ipak, u plej-ofu nije bio toliko uspešan (23-28), dobrim delom jer u tri od pet doigravanja nije mogao da računa na Rouza, kao najboljeg pojedinca i neospornog lidera ekipe. Finale Istoka u prvoj sezoni (1:4 protiv Majamija 2011) bio je maksimum "bikova" sa Tibodoom na klupi.

Za otkaz dobijen dve godine pre isteka ugovora biće obeštećen sa ukupno devet miliona dolara.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC