• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mitrović hteo i povređen, Đurđević odbio poziv

Autor mondo.rs

"Ko god da je na spisku, ambicije su iste - izboriti plasman na Olimpijske igre", poručio je selektor mlade reprezentacije Srbije, Mladen Dodić.

 Mitrović hteo i povređen, Đurđević odbio poziv Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Mlada reprezentacija Srbije pali motore.

Selektor Mladen Dodić je "prozvao" igrače koji će putovati na Evropsko prvenstvo u Češkoj (17-30. juna), a najveći deo priprema biće obavljen u Etno selu Stanišić, kod Bijeljine, gde je nedavno održan regionalni turnir kadetskih timova.

"Ta destinacija se pokazala kao talična kada su u pitanju mlađe kategorije naše reprezentacije", otkrio je Dodić.

"Bićemo tamo do 9. juna, a 14. letimo u Prag", dodao je selektor.

"Orlići" će na Evropskom prvenstvu igrati u grupi sa domaćinom Češkom, Nemačkom i Danskom, dok su u drugoj grupi Engleska, Italija, Portugal i Švedska.

"Dobro su nam poznati protivnici. Imali smo prilike da ih uživo gledamo i analiziramo. Možda je druga grupa atraktivnija, ali siguran sam da sve reprezentacije koje će biti u Češkoj imaju želju da osvoje turnir. Mi isto, ali primarni cilj nam je plasman u polufinale, jer on obezbeđuje mesto na Olimpijskim igrama u Riju, 2016. godine. Trudićemo se da pružimo maksimum, a videćemo za koliko će to biti dovoljno", poručio je Dodić.

Selektor je imao određene probleme da sastavi tim zbog povreda, ali i odluke određenih klubova da svojim igračima ne dozvoli odsustvo sa priprema.

"Ko god da je na spisku, ambicije su iste - izboriti plasman na Olimpijske igre. Bez obzira što se plasman na završni turnir Evropskog prvenstva već tretira kao uspeh, mi se nećemo zadovoljiti time".

POVEZANE VESTI

Zbog povreda selektorovom pozivu nisu mogli da se odazovu Aleksandar Mitrović (Anderleht) i (Selta), dok Šalke zbog klupskih obaveza nije dozvolio Matiji Nastasiću da se pridruži saigračima iz nacionalnog tima, a Liverpul Lazaru Markoviću.

Napadač Uroš Đurđević iz Vitesea je odbio poziv.

"Pozvan je, ali mi je rekao da nije psihički spreman, jer nije igrao mnogo u klubu protekle sezone i zna da ne bi bio u prvom planu u reprezentaciji. Rešio je da ostane i da se nametne u Viteseu, a poručio je da će biti na raspolaganju za naredni ciklus", objasnio je Dodić i dodao:

"Svi su imali želju da budu uz saigrače i to nije sporno, međutim, Lazar (Marković) i Matija (Nastasić) su najavili da moraju da pričaju sa klubovima i ispostavilo se da ih nisu pustili. Mitrović je insistirao da bude sa nama, ali sam odlučio da zovem samo potpuno zdrave igrače. On će biti sa A timom, ali njegov stepen povrede ne dozvoljava napor koji donosi igranje na Evropskom prvenstvu".

Kao favorita u grupi, Dodić je istakao reprezentaciju Nemačke.

"Imaju Ter Štegena na golu, tu je i Emre Džan iz Liverpula, ali ova reprezentacija je pokazala da najbolje igra protiv favorita. Češka će kao domaćin imati ogromnu podršku sa tribina. O suđenju ne bih da pričam, jer na to i ne možemo da utičemo. U svakom slučaju, biće bitan svaki bod i svaki gol da bismo zauzeli jedno od prva dva mesta u grupi".

Najveći upitnik kada je u pitanju forma igrača koji su se našli na spisku, nalazi se pored imena Marka Petkovića. Desni bek Crvene zvezde je dugo bio povređen i tek u finišu sezone vratio se na teren.

"Marko Petković je naš kapiten i, bez obzira što nije igrao tokom martovskog okupljanja, našao se u timu. On je sjajan za atmosferu i verujem da će uspeti da uđe u formu do početka turnira", istakao je Dodić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC