• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivković: Vjerujem u ovaj tim

Od početka priprema za Evropsko prvenstvo prošlo je nepunih osam nedjelja, odigrano je deset utakmica i održano ko zna koliko treninga.

 Ivković: Vjerujem u ovaj tim  Izvor: MONDO

Spisak je skraćen na traženih 12 imena, tako da je sve spremno za polazak u Poljsku, na takmičenje na kojem će mladu i perspektivnu selekciju Srbije predvoditi naš najiskusniji i najbolji trener.

Dušan Ivković (65) je uoči leta za Varšavu (subota u 13.45) izrazio zadovoljstvo urađenim otkako je 13. jula okupio kandidate za nacionalni tim.

"Na početku priprema, kada smo kao cilj zacrtali plasman na Svjetsko prvenstvo u Turskoj, rekli smo da za to moramo da budemo spremniji od ostalih timova. Mislim da smo u tome uspjeli", naveo je Ivković.

Pogledom na sastav, nameće se zaključak da nikada na veliko takmičenje nismo ispratili mlađi tim od ovog.

Nenad Krstić i Bojan Popović su najstariji sa po 26 godina, slijedi Kosta Perović sa 24, a većina je ove godine proslavila 21. ili 22. rođendan. Ali Ivković je istakao da mu malo smeta insistiranje na mladosti koje je primjetio u medijima.

"Da, bićemo najmlađi na EP. Ali budite sigurni da je to najkvalitetniji tim kojim Srbija trenutno raspolaže i u koji imam puno povjerenje. Ništa nije večno, pa sam tako i ja odustao od svog principa kada sam se zahvalio Dušanu Kecmanu. Ali kada sam to uradio, nisam razmišljao za koliko ću oboriti prosječnu starost ekipe", objasnio je selektor.

Trofejni stručnjak dodao je da "ovaj tim zna kako će da igra i izbori se za takmičarske ciljeve" i najavio da će u rotaciji biti mjesta za svih 12 igrača.

Ivković je istakao i da nas poslije teške grupe (od 7. do 9. septembra igraćemo sa Španijom, Slovenijom i Velikom Britanijom) očekuje nešto lakša druga faza EP.

"Vjerovatno dobijamo Litvaniju, Tursku i Poljsku, dok su u drugom dijelu kostura evropski šampion Rusija, Grčka, Francuska, Hrvatska. Moraćemo da održimo visok ritam i nadam se dočekamo četvrtfinale spremni".

Kapiten Nenad Krstić, ocijenio je da su iza ekipe "sasvim dobre pripreme".

"Povrede su nas uglavnom zaobišle, spremni smo i jedva čekamo da takmičenje počne. Svi znamo u kakvoj smo grupi, ali ne razmišljamo mnogo o tome. Krećemo utakmicu po utakmicu, počevši od Španije i mislim da uz malo sreće možemo da napravimo uspjeh na EP".

"Orlovima" je sreću poželio i Branko Radujko, generalni direktor kompanije "Telekom Srbija", koja je ove godine glavni sponzor reprezentacije.

"Kada smo prošle godine odlučivali koga da sponzorišemo, rekli su nam da je najveći rizik u vaterpolu i u košarci, jer je u tim sportovima izvršena smjena generacija. Vaterpolisti su sa Svjetskog prvenstva donijeli zlato, pa zato pozivam sve koji vole košarku da vjeruju i u ovaj mladi tim", poručio je Radujko.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC