• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović: "Sezonske" pune budžet, važno je!

Autor mondo.rs

Predsednik Crvene zvezde saopštio da je ove sezone trećina budžeta obezbeđena prodajom ulaznica.

 Čović: "Sezonske" pune budžet, važno je! Izvor: MN PRESS

Nebojša Čović u nedelju je na konferenciji za medije na Malom Kalemegdanu pozvao navijače da u pretprodaji kupe godišnje karte, kako bi pomogli u formiranju budžeta i tima za sezonu 2015/16.

Prema njegovim rečima, klub je ove sezone (do sada) inkasirao 1,266 miliona evra od prodaje sezonskih i pojedinačnih karata.

"Zvezda se uporno trudi da raznim projektima obezbedi održivo postojanje i dalji razvoj kluba, a jedan od tih projekata je prodaja sezonskih ulaznica u pretprodaji. U ovoj sezoni smo do sada od prodatih ulaznica zaradili 1.266.000 evra - od sezonskih 374.000, a do sada od pojedinačnih 892.000. Svaka kupljena ulaznica pomoći će klubu u pravljenju budžeta za narednu sezonu", rekao je Čović.

On je podsetio da je budžet za ovu sezonu 3,6 miliona evra.

"Onda možete da vidite koliko smo da sada zaradili od karata i koliko je značajno da se one kupuju".

KAKO DO 4 MILIONA?


Finansijski fer-plej Evrolige Prema novim pravilima Evrolige, ekipa moraju da raspolažu sa najmanje četiri miliona evra po sezoni.

"Ne verujem da će Evroliga biti stroga u prvoj sezoni primene pravila, ali od sledeće neće biti popusta. Nadam se da ćemo doći do ta četiri miliona. Borimo se da obezbedimo budžet iz naših sredstava, gde su i transferi igrača legitiman način, ali o tome odlučuje stručni štab", rekao je Čović.

"Prema pravilima, oko 30 posto budžeta trebalo bi da dolazi od prodaje ulaznica. Još 150.000 evra dobija se od učešća u grupi, ulazak u Top 16 se plaća 35.000 evra, četvrtfinale 50.000 evra. Od televizijskih prava sleduje nam oko 250.000 evra".

Čović je naglasio da će svako ko kupi sezonsku ulaznicu u pretprodaji dobiti i člansku kartu KK Crvena zvezda, koja će obezbeđivati sva prava po statutu kluba.

Kako je naveo, to će biti "lojalti" kartica, koja će donositi i popust pri kupovini robe široke potrošnje.

Pretprodaja sezonskih ulaznica počeće u ponedeljak u prostorijama kluba na Malom Kalemegdanu i trajaće tri nedelje.

Cena je 12.900 dinara, uključujući popust od 20 odsto, pošto će se iste ulaznice u septembru prodavati po ceni od 15.900 dinara. Vlasnici ovosezonskih pretplatnih karata će imati dodatni popust od 900 dinara.

Čović je podsetio da će Zvezda sledeće sezone Evroligu igrati u hali Pionir, a ne u Kombank areni.

"To je razlika u kapacitetu od tri puta, što je uticalo na cenu sezonskih karata. U Areni smo ove godine zarađivali 120.000 evra bruto po utakmici, a do toga ne možemo da dođemo u Pioniru. Nikoga ne krivimo, niti osuđujemo što Zvezda ne igra u Areni, to su ranije ugovoreni događaji - Evropsko prvenstvo, futsal..."

Predsednik crveno-belih ostavio je mogućnost da ekipa, u zavisnosti od rezultata, neke kasnije utakmice odigra u Areni.

"Cilj je da uđemo u Top 16, ali o tome ćemo detaljnije kad napravimo tim za sledeću sezonu. Sada nije vreme za to, pošto je ostalo još da se završi domaće prvenstvo, gde je prema dosadašnjim rezultatima, potpuno realno da Zvezda uzme titulu", rekao je Zvezdin prvi čovek.


Čović je obećao da će klub pokušati da u što većoj meri sačuva tim za sledeću sezonu.

"Koliko para toliko i muzike. Svi moraju da budu svesni da nema ručka za džabe. Koliko para budemo imali, takav će biti tim i rezultati. Raduje što imamo mnogo igrača iz mladog tima koji konkurišu za prvi tim, dok će o odlascima konačnu odluku doneti stručni štab".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC