• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teodosić: Cilj je SP, a san - zlato!

Plejmejker Olimpijakosa Miloš Teodosić je jedan od četvorice "Mokinih moskitosa" u sastavu koji Dušan Ivković vodi na Evropsko prvenstvo u Poljskoj.

 Teodosić: Cilj je SP, a san - zlato! Izvor: MONDO

Iako u klubu već dvije sezone ne igra koliko bi želio (i koliko mu je potrebno), nekadašnji član FMP Železnika ima solidno internacionalno iskustvo, kako sa Evrobasketa u Španiji 2007, kada je selektor bio Zoran Moka Slavnić, tako i sa brojnih prvenstava Evrope u mlađim kategorijama.

To što je sa Tepićem, Labovićem i ostalima redovno osvajao trofeje u juniorskoj konkurenciji, Teodosić ne smatra velikim adutom pred drugo seniorsko EP u karijeri.

"U ovom uzrastu to nema nikakve veze. To je bilo nekad. Sada su nam protivnici stariji, mnogo iskusniji igrači, a upravo je iskustvo to što nama nedostaje da bi nas pred Poljsku ubrajali u krug favorita. Ali mislim da sa većom borbenošću i željom od drugih možemo to da nadoknadimo".

Ipak, kada si "navučen" na zlato od malih nogu, ne možeš ga izbaciti iz glave kada odrasteš.

"Svi maštamo o zlatu, ali u ovom trenutku ne možemo da pričamo o tome. Moramo da razmišljamo utakmicu po utakmicu. Postavili smo cilj, da odemo na Svjetsko prvenstvo u Turskoj, što znači da je potrebno da se plasiramo među prvih šest. A naravno da priželjkujemo i više od toga".

Teodosić pokriva poziciju "jedan" zajedno sa Stefanom Markovićem i Bojanom Popovićem, mada Srbija ima još nekoliko pojedinaca sposobnih da organizuju igru.

"Ne možemo da kažemo ko je prvi plejmejker. Ima nas trojica i od sve trojice će zavisiti mnogo", smatra Teo.

Selektor Ivković najavio je da će se ekipa na svakoj utakmici truditi da igra svoju igru i da ne odustaje od nje.

"Ne vidim razlog da se prilagođavamo bilo kome. Treba da gajimo i forsiramo svoj stil i što je moguće više koristimo protivnikove nedostatke", slaže se Teodosić.

Prvi rival u ponedjeljak od 21 čas je Španija, svi kažu - glavni favorit za titulu.

"Najteži protivnik, koji ima svoje kvalitete, gdje mislim prije svega na individualnu odbranu, ali i mane. Sigurno ne idemo na EP da bismo tamo gubili utakmice. Idemo korak po korak, kada bismo prošli u četvrtfinale, sve bi bilo moguće".

Ako ne bude iznenađenja na startu, za mjesto u drugoj fazi i što veći bodovni saldo "orlovi" će se boriti sa Slovenijom i Velikom Britanijom.

"Kod Britanaca znam jednog ili dva igrača, nismo ih nešto ni pratili. Znamo da za Sloveniju neće igrati Beno Udrih i Saša Vujačić. Ali oni će imati kvalitetnu ekipu, kao i uvijek. Slovenci po pravilu sjajno igraju prvu fazu takmičenja, a kasnije padaju. Nadam se da će sada biti obrnuto. Realno je da pobjedu tražimo u tom meču, prije nego protiv Španaca", zaključio je Miloš Teodosić.

(I. B. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC