• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivković: Respekt i maksimum protiv svih

Košarkaška reprezentacija Srbije otputovala je u Poljsku na Evropsko prvenstvo.

 Ivković: Respekt i maksimum protiv svih Izvor: MONDO

Izabranike Dušana Ivkovića je u Varšavi sačekalo oblačno vrijeme, ali im to nije pokvarilo raspoloženje pred start takmičenja.

"Orlovi" su se smjestili u hotel "Novotel", u kojem će boraviti i ostale ekipe grupe C, osim Španaca koji su promijenili hotel zbog malih kreveta.

Selektor Ivković je već prvog dana u Varšavi sa svojim pulenima ispitao parket u dvorani Torvar, u kojoj će igrati mečeve prve runde takmičenja. Dvorana, koja sa 4.000 mjesta ne spada u velelepno zdanje, nalazi se vrlo blizu hotela, udaljena svega desetak minuta vožnje.

Prvi trening srpskog tima protekao je u najboljem redu.

Oni će do prvog duela na EP protiv Španaca, u ponedjeljak od 21 čas, odraditi još jedan trening u nedjelju uveče.

"Da bismo ravnopravno igrali sa Španijom, prije svega moramo da dobro kontrolišemo igru i da spriječimo njihove lake poene iz kontranapada. To nije samo stil igre španske reprezentacije, već svih klubova u ACB ligi, a na tome i mi insistiramo. Španci svoju trenersku filozofiju baziraju na staroj jugoslovenskoj školi košarke, koju smo mi zbog teških vremena zapostavili. Sada smo na putu da se tome vratimo i to je jedini način na koji možemo da igramo protiv svjetskih prvaka", istakao je selektor Ivković.

Kao glavni adut aktuelnih svjetskih šampiona Ivković je naveo to što se odlično poznaju kao tim.

"Njihova velika prednost je to što imaju dobru međusobnu komunikaciju i veliko samopouzdanje. Iza ove ekipe je dugogodišnji rad. Osim toga, Španci su sjajni šuteri. Moraćemo da se potrudimo da zaustavimo njihov šut za tri poena. Jer, čak i kada promašuju u serijama, oni nastavljaju da šutiraju. To je karakter tima koji je građen godinama".

Ipak iskusni košarkaški vuk smatra da oni nisu nepobjedivi.

"Mislim da su ranjivi u dosta segmenata igre. Ipak, siguran sam da će nas ispoštovati i da neće biti opušteni. Iako pripremne utakmice nemaju rezultatski značaj, poraz Španije od Litvanije u poslijednjem kontrolnom meču nam je dosta odmogao, u smislu da poslije njega neće biti opušteni i da mi nećemo imati faktor iznenađenja. Mislim da će do maksimuma podići motivaciju i koncentraciju".

Ivković: Respekt i maksimum protiv svih

"Na osnovu skautinga sa poslijednje kontrolne utakmice Španije, očigledno je da su pripremali kretnje za povratak Pau Gasola i to za nas neće biti iznenađenje. Uvijek želim da mi imamo zdrav tim, ali i da protivnici igraju sa svim igračima", naglasio je selektor Srbije.

On je napomenuo da će njegov tim respektovati svakog protivnika na šampionatu i protiv svakog igrati najbolje što može.

"Ne dijelim protivnika na teže i lakše. Ja znam, ali mi je mnogo bitnije da i naši igrači shvate koji je jedini način na koji mi možemo da igramo. Uvijek moramo da dajemo maksimum, jer nas ne očekuje bukvalno nijedna laka utakmica", naglasio je Ivković.

Poslije duela sa Španijom, Srbija će se u grupi C sastati sa Slovenijom (utorak u 18.15 časova), a dan kasnije i sa Velikom Britanijom (21,15 časova).

Prve tri ekipe iz grupe plasiraće se u drugu rundu takmičenja koja se igra u Lođu i Bigošću. Grupa C ukršta se sa D grupom, u kojoj su Turska, Litvanija, Poljska i Bugarska. Na taj način nastaće dvije nove grupe u koje ekipe prenose bodove iz međusobnih duela.

Poslije tri nova meča, četiri prvoplasirane ekipe iz obje grupe, po klasičnom unakrsnom sistemu, igraće četvrtfinale. Ostale će razigravati za plasman od 9. do 12. mjesta.

Eliminacione runde, kao i sama završnica takmičenja igra se u Katovicama. Finale i meč za treće mjesto na programu su 20. septembra.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC