• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savet zbog kog će Lebron možda zažaliti...

Autor mondo.rs

"Povukao me je za ruku i odveo sa strane, čim sam izašao sa parketa", prisetio se Stefon Kari prvog NBA susreta sa Lebronom Džejmsom, kada je "King" imao šta da mu kaže.

Da li će Lebron Džejms, na kraju, zažaliti što je 2009. godine u tom trenutku mladom i talentovanom "rukiju" Stefonu Kariju dao veoma dragocen savet?

Saznaćemo uskoro...

Uoči velikog NBA finala između Karijevih Golden Stejt Voriorsa i Džejmsovih Klivlend Kavalirsa (serija počinje u noći između četvrtka i petka, 3:00), klivlendski list "Plain Dealer" objavio je priču o prvom susretu Džejmsa i Karija na NBA parketima.

Bila je 2009. godina, Kavsi su bili kandidati za šampionsku titulu i bez problema su u Ohaju odradili meč protiv, tada, slabašnih i loše organizovanih Voriorsa. No, pustimo Karija da priča...

"Povukao me je za ruku i odveo sa strane, čim sam izašao sa parketa. Razumeo je situaciju u kojoj sam se nalazio tada. Kao ruki, stigao sam u NBA u tim koji u tom trenutku nije bio baš najbolji. Pokušavao sam da pronađem pravi put kao igrač, a on je zapravo rekao da je na kraju jedina stvar koja samo i isključivo zavisi od mene to kako ću se pripremiti za utakmicu, kako ću izabrati puteve u nameri da budem bolji igrač i da li ću stvoriti svoj tunel vizija", rekao je Kari i dodao:

"Rekao je da, bez obzira na to šta se događa oko mene, jedina stvar nad kojom imam punu kontrolu je moj pristup u svakoj utakmici, moj profesionalizam i to šta radim iz dana u dan kako bih bio spreman. Rekao mi je da će onda doći vreme kada će se sve događati kako treba samo zato što si bio spreman i pravi u tom trenutku, kao i da ne bih smeo da upadnem u dramu oko toga šta se događa sa mojim timom, oko toga kakva je situacija u klubu, jer ću imati dugu i uspešnu karijeru".

Šest godina kasnije, Kari će sa titulom MVP igrača lige napasti "Kinga" Džejmsa i pokušati da donese Voriorsima prvu šampionsku titulu od 1974. godine.

Da li je najbolji šuter današnjice ove sezone predvodio Voriorse do najboljeg skora u ligi i potom velikog finala, uz pobede od prosečno deset poena razlike, zahvaljujući savetu koji je dobio od starijeg NBA stara? To ne možemo sa sigurnošću da znamo, ali smo definitivno sigurni da je Kari strpljivo radio na sebi i doživeo da se i cela franšiza izgradi oko njegovog para veoma spretnih i mekanih ruku.

Večeras počinje!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC