• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drama u Berlinu, Bajern u finalu!

Autor mondo.rs

Majstorica, peta utakmica serije, produžetak, jedan šut – Alba je ispala!

Košarkaši Albe iz Berlina neće biti šampioni ni posle sedam godina. Tačnije, neće osvojiti osmu titulu u istoriji kluba!

Da li će šampion Nemačke sedmi put postati Bamberg ili će Bajern odbraniti titulu, prvu u istoriji, osvojenu prošle sezone? Saznaćemo kad bude završena finalna serija plej-ofa...

Ove večeri završeno je super zanimljivo polufinale. Igrala se majstorica u "O2 Areni", peta utakmica serije i viđen je prvi "brejk" i to tek posle produžetaka.

U poslednjim sekundama četvrte četvrtine, Nihad Đedović promašio je šut za finale na jednoj, a potom u ostatku akcije je i Džamal Meklin mogao da odvede domaći tim na duel sa Bambergom, ali je lopta izašla iz koša, posle čega se otišlo u dodatnih pet minuta, a tamo je presudan bio pokušaj Aleksa Renfroa za novo izjednačenje – nije pogodio!

Alba Berlin – Bajern Minhen 96:101, 88:88 (22:18, 22:23, 19:22, 25:22).

Saša Obradović ispada, Svetislav Pešić ide dalje.

STRELCI

Najefikasniji u redovima Albe bio je Meklin sa 29 poena (10/15 za dva), deset skokova i šest asistencija, pratio ga je Redži Reding sa 16 poena (6/7 za dva, 2/4 za tri), tri skoka i četiri asistencije, a dvocifren je bio i Banić sa 15 poena (6/12 za dva), uz pet skokova. "Albatrosi" su podbacili u šutu za tri poena (3/14), pre svih dva Aleksa, sa po četiri poena: Renfro 0/4 za tri, King 0/3 za tri. Hamonds je ubacio 12 poena, ali imao 0/2 za tri poena.

Kod gostiju, Đedović je odigrao fantastično, ubacio 30 poena (3/5 za dva, 6/9 za tri), uz tri skoka, pet asistencija, četiri osvojene, tri izgubljene lopte i blokadom. Vladimir Štimac imao je 14 poena (4/4 za dva, ½ za tri), četiri skoka i tri asistencije, Šafarčik je do 13 poena stigao bez promašaja – 2/2 za dva, 2/2 za tri, 3/3 za jedan, uz tri asistencije, Savanović je postigao 12 poena (3/6 za dva, 2/5 za tri), Brajant je uz 12 poena (3/3 za dva) imao i osam skokova.

TOK MEČA



Hajko Šafarcik pogodio je trojku na 1:36 do kraja četvrte četvrtine i izjednačio na 85:85, posle čega je naš Duško Savanović asistirao Brajsu Tejloru za još jednu trojku i tajac u hali – 0:6 serija Bajerna za 85:88, na svega 50 sekundi pre kraja.

Ali, na drugoj strani Šafarcik nije dovoljno jako faulirao Meklina, koji je pogodio za dva i ubacio dodatno slobodno bacanje, pa je na 33 sekunde pre kraja rezultat ponovo bio poravnat. Probao je Đedović za pobedu, ali nije pogodio iako je do tada šutirao trojke 5/8, probao je i Meklin da bude potpuni "meč viner", ali nije imao sreće, pa se ušlo u produžetak, u kom je viđen veliki broj faulova i penala.

Alba je u prvom poluvremenu imala šest poena prednosti, ali je Bajern krajem druge i početkom treće četvrtine napravio veliku seriju i poveo sa devet poena razlike. Međutim, već početkom četvrte deonice bilo je nerešeno, posle čega je Berlin kratko bio u prednosti četiri poena, a onda je počela egal završnica.

Bolje su ih izvodili gosti, koji su preko Džona Brajanta i Šafarcika držali prednost, a onda je Đedović pogodio i šestu trojku na utakmici i doneo Bajernu 92:96, na 2:32 do kraja. Meklin je odmah smanjio na 94:96, a kada je Tejlor promašio, Kliford Hamonds doneo je ko zna koje izjednačenje na meču – 96:96, na 1:27 do kraja, uz Pešićev tajm-aut.

To je bio početak penal završnice u kojoj je Šafarcik pogodio oba penala, Marko Banić dobio rampu od Brajanta, a Đedović ubacio jedan penal za 96:99, na 40 sekundi pre kraja susreta. I onda veliko finale – Hamonds je, tražeći trojku, izgubio loptu na 18 sekundi pre kraja, ali uspeo odmah da preseče Savanovićev pas i pošalje loptu do Renfroa, koji se digao za izjednačenje i – promašio! Na četiri sekunde pre kraja...

Domaći su faulirali Brajanta, on bio siguran sa penala i to je bilo to – 96:101!

Bamberg, prvoplasirani tim na kraju ligaškog dela sa skorom 29-5, deklasirao je Ulm u polufinalu rezultatom 3:0, tako da će s prednošću domaćeg terena napasti Bajernovu titulu.

Najtrofejniji klub u Bundesligi i dalje je Bajer iz Leverkuzena sa 14 titula, Alba ima osam, sedam u nizu od 1996. do 2003, dok je poslednja osvojena 2008. godine, a Bamberg pet titula, četiri u nizu pre Bajernovog trijumfa lane.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC