• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bobi šutira trojke, Spanulis daruje teren

Autor mondo.rs

Agencija Beobasket najavila revijalni meč u Areni, uz učešće zvezda evropske i svetske košarke, kao i niz propratnih događaja.

 Bobi šutira trojke, Spanulis daruje teren Izvor: MONDO

Vasilis Spanulis, Nikola Peković, Mirza Teletović, Pero Antić, Boban Marjanović, Nenad Krstić, Žofri Lovernj, Dragan Milosavljević, Kajl Hajns, Novica Veličković, Čarls Dženkins, Leo Vesterman, Tomas Ertel, Nemanja Nedović, Vladimir Lučić...

Imena od kojih se "zavrti u glavi", ali to je samo deo spiska od 48 igrača, pozvanih da 28. juna u 20 časova u Kombank areni prirede publici spektakl, povodom 20 godina od osnivanja agencije Beobasket, jednog od evropskih lidera na polju posredovanja u košarkaškim transferima.

"Želeo sam da ovaj jubilej obeležim skromnom utakmicom u 'Šumicama', uz koktel i prigodne nagrade igračima, a da sve to bude poklon našim ljubiteljima košarke... Od inicijalne ideje ostalo je samo to da će ulaz na utakmicu biti besplatan", rekao je na konferenciji za novinare predsednik Beobasketa Miodrag Ražnatović.

Sinđelić: Da nije bilo Miška...


Potpisnik prvog ugovora sa pečatom Beobasketa bio je Branko Sinđelić leta 1995, kada je iz zemunske Mladosti prešao u Beovuk. Ti klubovi tada su bili članovi Prve lige, koja je brojala čak 32 kluba. Prema njegovim rečima, to je bilo nezaboravno iskustvo...

"Meni je u to vreme bilo glavno da se pohvalim drugovima kako imam menadžera. Taj transfer je bio specifičan i zbog toga što sam 50-60 odsto godišnje plate dobio odmah, pa sam morao da objašnjavam ocu odakle mi tolike pare".

Sinđelić je prethodno prošao mlađe kategorije Partizana i sa 18 godina bio priključen ekipi koja je 1992. u Istanbulu postala prvak Evrope.

"Nosio sam patike i vodu starijim igračima, osvojio Evroligu i od tog trenutka je karijera mogla da mi ide samo na dole. Međutim, Miško (Ražnatović) je bio spas za prosečne igrače kao što sam bio ja. Zahvaljujući njemu smo napravili nezamislive karijere i zaradili toliko da sada možemo lagodno da živimo, zato mu hvala u ime svih".

"Odveo me je u Limož i ostao sam u Francuskoj 10 godina. Inače bih verovatno u svom Zemunu 'radio' kola, kasetofone i ratkapne", našalio se na kraju Sinđelić.

Zbog želje da se u Beogradu tom prilikom okupi što više asova pod "kapom" ove agencije, selektirana su tri tima od po 16 igrača, od kojih Ražnatović garantuje da će se odazvati "bar 80-90 odsto".

"Ovog trenutka nemamo još nijedan otkaz... Sastavili smo tri tima, najviše po geografskom principu, koje će voditi Dušan Ivković, Dejan Radonjić i Oktaj Mahmuti. Igraće se 'trijagonal', svako sa svakim, dva puta po 10 minuta. Iz iskustva znam da u ovakvim utakmicama pada fokus u drugom poluvremenu, kada svi jedva čekaju da se to završi. Zato će ovog puta po završetku prvog poluvremena počinjati nova utakmica".

Ražnatović je dodao da će za igrače to biti prilika da posle naporne sezone odigraju utakmicu bez opterećivanja taktičkim zamislima, u kojoj će na radost publike moći da urade sve što inače ne mogu u svojim timovima.

Recimo, Boban Marjanović moći će da šutne trojku!

"Ne samo da ću šutnuti, nego se nadam da ću je i dati", nasmejao se Zvezdin gorostas.

"Kada čuješ imena igrača koji će doći, moraš da se naježiš. Drago mi je što sam deo Beobasketa i što ću biti u tom društvu", dodao je popularni Bobi.

Kapiten Partizana Dragan Milosavljević nije se dao iznenaditi kada mu je postavljeno pitanje koji su to potezi kojima će on sebi dati oduška na revijalnom meču.

"Ja ionako radim sve! Najviše se radujem ponovnom viđanju sa bivšim saigračima iz Partizana, a publiku pozivam da u što većem broju ispuni tribine Arene".

Ražnatović je naveo da će u susret centralnom događaju biti organizovan turnir u basketu 3 na 3, za dečake i devojčice do 14 godina - "Beobasket Future Stars".

Pobednici turnira u osnovnoj školi "Svetozar Marković" (13. juna) i na terenu KK Mladost iz Zemuna (20. juna), sastaće se u finalu 27. juna, na lokaciji koja se za sada drži u tajnosti.

"U pitanju je jedan zapušteni teren, koji će Beobasket preurediti u teren za basket 3 na 3 po FIBA standardima. Taj teren će posle manifestacije biti ostavljen Beograđanima na slobodno korišćenje, a mi smo samo zadržali pravo da mu damo ime po zaštitnom znaku agencije, igraču koji je rastao zajedno sa Beobasketom, a to je Vasilis Spanulis. On će tog dana svečano predati teren na upotrebu građanima", otkrio je predsednik Beobasketa.

Osim što će biti deljene besplatne karte za utakmicu, u planu je da 20 autobusa iz gradova širom Srbije doveze u Arenu po pedesetak najmlađih košarkaša i košarkašica.

"Nadamo se velikom odzivu publike i da ovo bude utakmica koje će se ljudi dugo sećati", poručio je Miodrag Ražnatović.

Glavni pokrovitelj događaja je kompanija "Idea".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC