• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kraj? Izraz lica Kajrija Irvinga sve govori VIDEO

Autor mondo.rs

I ne samo očaj na licu košarkaša, već i opis povrede: "Otkačilo se kao lastiš".

Klivlend Kavalirsi ove sezone prvo su ostali bez Andersona Varežaa, a potom i u prvoj rundi plejofa bez Kevina Lava, čime su pretrpeli velike gubitke pod obručima, pa je i sam Lebron Džejms morao da upregne na poziciji četvorke.

Tu nije bio kraj problemima debitanta trenera Dejvida Blata.

Plejmejker, pokretač igre Kavsa Kajri Irving ušao je u plejof sa načetim kolenom, pod bolovima i blokadama igrao protiv Čikago Bulsa i Atlanta Hoksa, neke mečeve i preskočio, a onda...

U prvoj utakmici velikog finala NBA lige, prethodne noći u Ouklendu, Irving je simultanku završio – povredom!

Iako bi "Ankl Dru" tek trebalo da obavi pregled magnetnom rezonancom (rezultati će biti poznati tokom večeri, u petak), nije nemoguće da je Klivlend i njega izgubio do kraja serije, tj. sezone.

Naime, zbog načina na koji je Irving opisao povredu koju je doživeo u produžetku, na dva minuta pre kraja, mnogi smatraju da je "to to". Pod "to", podrazumevaju sumnju u najtežu povredu u sportu – pucanje nekog od ligamenata kolena.

I dalje, sve ovo spada u domen spekulacije, ali o tome da se radi o ozbiljnoj povredi, svedoči sam video snimak iz svlačionice Kavsa, kao i "boja" u Irvingovom glasu.

"Možete da čujete po tonu u mom glasu da sam zabrinut. Samo želim da budem siguran da je sve OK i uradiću sve neophodne stvari. Razočaran sam, tačnije frustriran sam, jer sam se osećao fantastično na terenu. Tako da, ovo je veliki udarac, koji moram da podnesem kako znam i umem".

Pogledajte...

Već smo napisali da postoje oni koji očekuju najgore, iz prostog razloga što su upozoravali na najgore prethodnih nedelja. Među njima je i Kajrijev otac, koji je u razgovoru sa nekoliko američkih novinara, između redova, optužio Kavalirse da forsiraju njegovog sina da igra, iako je povreda opasna, tj. iako rezultati upućuju da mu se sprema nešto loše.

Trener Blat u prvoj utakmici finala sa Golden Stejtom koristio je samo osmoricu igrača na parketu, od čega je Metju Delavedova, Irvingova zamena na pleju, u igri proveo osam minuta, a samo šest pre Kajrijeve povrede.

Kavsi su posao u finalu konferencije sa Hoksima završili ekspresno brzo, u četiri utakmice i to bez Irvinga, a potom su u pet mečeva seriju na Zapadu okončali i Voriorsi, protiv Hjuston Roketsa, pa je usledila najduža pauza do finala NBA lige u istoriji, od sedam dana. U Klivlendu su verovali da će se Irving oporaviti, a on je delovao najraspoloženije za košarku od svih aktera meča do kobnog trenutka i pokušaja promene pravca u duelu sa Klejom Tompsonom.

Da li je bio spreman za tih 44 minuta na parketu, pitanje je. Uglavnom, nije nemoguće da je Blat ostao bez strelca 23 poena u 1. utakmici sa Voriorsima i igrača koji je sakupio još sedam skokova, šest asistencija i dve blokade nad direktnim rivalom, Stefonom Karijem, od kojih je druga usledila u trenutku kada je MVP lige polagao loptu za pobedu Golden Stejta u finišu četvrte četvrtine (Kavsi su posle te akcije imali dva šuta za pobedu).

Važnije od statistike, Klivlend je verovatno izgubio košarkaša od kojeg je sve kretalo. Bez njegovog "pika" sa Timofejem Mozgovim, nije bilo otvorenih šuteva ni za Lebrona Džejmsa, ni za Džej-Ar Smita, ni za Imana Šamperta, a igrajući izolaciju za "Kinga" Džejmsa, Klivlend je glatko izgubio meč u poslednja dva minuta produžetka.

Stoga, pojedini mediji u Ohaju tvrde da Kavsi najvažniju utakmicu do kraja sezone igraju danas, kada će Irving u tunel za magnetnu rezonancu.

Srećno, Ujka Dru!

(da ne mislite da navijamo za Kavse, isto to mu je poručio i veliki sportista, trener Golden Stejta, Stiv Ker)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC