• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Paunić: Opravdaću Dudino povjerenje

Snažni bek Ivan Paunić stigao je do dresa "A" reprezentacije Srbije putem kojim se veoma rijetko ide.

 Paunić: Opravdaću Dudino povjerenje  Izvor: MONDO

Imao je dobru "podlogu" - juniorski staž u Partizanu i tri titule prvaka Evrope sa mlađim kategorijama nacionalnog tima.

Međutim, crno-bijeli su ga se odrekli ljeta 2006. godine, jer su jedino tako mogli da iz Vojvodine dovedu Milenka Tepića. Paunić je proveo dvije sezone u Vojvodini, a zatim otišao u Ostende.

Bio je na dobrom putu da postane još jedan u gomili srpskih košarkaških "legionara", koji u inostranstvu solidno zarađuju za život, ali su sa sportske strane osuđeni na prosjek, u ligama kao što su ukrajinska, njemačka, poljska, belgijska...

Ali na njegovom primjeru se vidi da život itekako umije da nagradi za naporan i pošten rad.

Beograd je bio domaćin Univerzijade, Dušan Ivković je insistirao da na to takmičenje Srbija izađe sa što jačim timom i odlučio da studentsko takmičenje posluži kao "filter". Najboljima iz šampionske ekipe ukazana je šansa na pripremama seniorske reprezentacije, a Paunić je zajedno sa Mačvanom, Raduljicom i Bjelicom uspio da je iskoristi.

Taj kvartet naći će se među 12 igrača koji će od ponedeljka u Poljskoj braniti boje Srbije na prvenstvu Evrope.

"Velika mi je čast što sam dio ovog tima, a pohvale koje sam tokom ljeta dobio od stručnjaka i bivših asova mnogo mi znače. Potrudiću se da svojim igrama opravdam povjerenje selektora", rekao je Paunić.

Kao što je već rečeno, dvadesetdvogodišnji bek dobro zna šta znači igrati za reprezentaciju, samo su okolnosti htele da dobije šansu kasnije od predvodnika svoje generacije.

"Godište sam Teodosića i Tepića. Ta generacija je osvojila tri zlatne medalje na tri evropska prvenstva, uz samo jedan poraz. Prošle godine sam odlučio da odem u Belgiju jer sam tamo vidio najviše mjesta za igru i napredak. Imao sam dobre uslove, a vidjećemo šta će biti dalje. Nastup na Evrobasketu sigurno će puno značiti za moju dalju karijeru".

Na početku priprema vjerovatno ni samim igračima nije bilo jasno šta mogu da urade u najjačoj konkurenciji, kakva će biti na EP. Svest o tome izgrađena je kroz treninge i kontrolne utakmice, u kojima su uglavnom pobjeđivali.

"Godi to što je selektor Ivković rekao da smo najbolji tim koji Srbija može da ima u ovom trenutku. Ovo je grupa momaka željnih dokazivanja, koji će se sigurno boriti do kraja", smatra Ivan Paunić.

"Mislim da u Poljskoj možemo da napravimo lijep rezultat. Prošli smo duge pripreme, uigrali smo se i pokazali da nema potrebe da se bilo koga plašimo. Samo da igramo kao do sada i da damo maksimum", dodao je on.

Ponedeljak u 21 čas u Varšavi, Srbija - Španija. Odbrojavanje počinje...

(I. B. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC