• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lučić i Nedović slavili u Madridu

Autor mondo.rs

Valensija uzela Realu prednost domaćeg terena u polufinalu plej-ofa Endesa lige.

Odlična igra oslabljene Valensije i iznenađujuća pobeda nad Realom u Madridu - 89:93 (22:31, 19:22, 30:20, 18:20)!

Tim Vladimira Lučića (4p, 5sk, 1as, 1ukr) i Nemanje Nedovića (14p, 4sk, 4as, 1ukr, 4izg) tako je izjednačio na 1:1, pa ćeu naredne dve utakmice na svom parketu imati priliku da eliminiše prvaka Evrope i pobednika ligaškog dela španskog prvenstva.

Naravno, Real u gostima nije ništa manje opasan nego kod kuće i pred ekipom Valensije se i dalje nalazi veoma težak zadatak.

Ali, čak i ako "kraljevi" dobiju oba naredna meča i plasiraju se u finale, Valensija je u nedeljnom matineu pružila neutralnim ljubiteljima košarke lep ugođaj, savladavši favorita bez povređenih Ribasa i Lončara.

Gosti su ubacili 13 trojki iz 26 šuteva, a Real 14 iz čak 40, sam Ljulj 7/17, na putu do 28 poena.

Bojan Dubljević postigao je 18 poena za Valensiju, Vives 14, Van Rosom 13, Liščuk 10...

Valensija je sredinom druge deonice imala maksimalnih "plus 19" (22:41). Real je u 35. minutu preokrenuo na 79:75, ali su se "narandžasti" vratili zahvaljujući zonskoj odbrani i timskom učinku u napadu.

Lučić je slobodnim bacanjima dva minuta pre kraja praktično rešio meč (81:91), međutim, Real je za samo minut napravio seriju od 8:0 i opet je nastupila potpuna neizvesnost. Nedović je ispoljio neiskustvo u odlučujućim momentima, kao vrhunac toga je promašio dva slobodna bacanja pri rezultatu 89:91, ali je imao sreće da i Rejes promaši šut za izjednačenje.

Na drugoj strani je Vives pet sekundi pre kraja "overio" zasluženu pobedu gostiju - 89:93. Bilo bi zaista nepravedno da je Nedović posle svega što je prikazao, završio u ulozi tragičara.

U drugom polufinalnom paru nema ni naznaka drame. Barselona je savladala Unikahu 91:70 i putovaće u Malagu sa vođstvom od 2:0.

Tomaš Satoranski u nedelju je predvodio Barsu sa 19 poena i sedam asistencija, a Stefan Marković za Unikahu zabeležio devet poena, uz po dva skoka, ukradene i izgubljene lopte.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC