• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dudo, izdrži, nemoj još da izgubiš!

Da li znate da selektor Srbije, Dušan Ivković nikada nije izgubio meč na završnicama Evropskih prvenstava!?

 Dudo, izdrži, nemoj još da izgubiš! Izvor: MONDO

Duda je 19 puta kao selektor vodio timove SFRJ i SRJ i ostvario svih 19 pobjeda, što mu je donijelo tri titule - 1989, 1991. i 1995.

Bilo bi sjajno kada bi Ivković nastavio pobjedonosnu seriju i u ponedjeljak uveče (21), kada će prvi put u ulozi selektora Srbije nastupiti na Evrobasketu. Protivnik ne može biti teži u današnje vrijeme - šampion svijeta Španija.

Ali, sudeći prema izjavama španskog selektora Serđa Skariola i igrača, nije im svejedno... Znaju da Srbija ima mlad tim, bez velikih zvijezda, ali dovoljno snažan, kompaktan, brz da svakome, pa i njima, održi čas moderne košarke.

"Siguran sam da će Srbija biti agresivna, pokušaće da natjeraju naše igrače da budu nestrpljivi. Uvjeren sam i da Srbi neće biti impresionirani činjenicom da igraju sa Španijom", kaže Skariolo.

"Spremam igrače tako da budu svjesni da meč može da bude pun košarke, a može da bude i pun tuče. Ni po koju cijenu ne smiju da izgube ritam i koncentraciju", dodao je iskusni stručnjak, koji možda neće moći da računa na povrijeđene Pau Gasola i Rudija Fernandeza, a tim povodom Ivković je rekao:

"Volio bih da Španci igraju u najjačem sastavu. Da sve reprezentacije igraju u najjačem sastavu".

Reprezentacije naše zemlje najviše puta u istoriji pobjeđivale su Španiju i Francusku, ali dugo godina već čekamo na pobjedu nad "furijom", koja je u svjetskim okvirima "avanzovala" tek sa padom srpskog nacionalnog tima posle 2002. godine i titule prvaka svijeta u Indijanapolisu.

Tačnije, Španci su u seriji od devet pobjeda, računajuči i prijateljske mečeve, a posljednji put Srbija je pobijedila Španiju 2001. godine na EP u Turskoj.

Možda je vrijeme da ih ponovo dobije - ponedjeljak, 21 čas!

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC