• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Andrića išlo, Marinkovića ne: Partizan ubedljiv!

Autor mondo.rs

Crno-beli su potvrdili da su podesili nišanske sprave u finišu sezone i do 1:0 u polufinalu plejofa stigli izuzetno ubedljivo.

 Andrića išlo, Marinkovića ne: Partizan ubedljiv! Izvor: MN PRESS

Zakucavanjem Borisa Daloa u 30. minutu prve polufinalne utakmice plejofa, Partizan je stekao maksimalnih 29 poena razlike u meču sa Metalcem koji je na kraju završen insistiranjem crno-belih da se i Miloš Glišić upiše u strelce.

I upisao se 20 sekundi pre kraja susreta koji je okončan rezultatom: Partizan - Metalac 86:66 (31:20, 15:8, 22:15, 18:23).

Drugi meč serije biće odigran u utorak u Valjevu kada bi mogao da bude poznat i finalista, a eventualna majstorica bila bi odigrana u petak u Beogradu.

Trener crno-belih Duško Vujošević, u solidno popunjenom "Pioniru", podelio je minute na svih 12 igrača koje je "skinuo" i svi su se na kraju upisali, dok je njegov kolega Vladimir Đokić gledao kako celo prvo poluvreme igra samo jedan njegov adut, Nemanja Malešević, strelac 17 od 28 poena Metalca u prvih 20 minuta.

Dok su se ostali probudili, odavno je već sve bilo rešeno, a Partizan je uigravao alternativne petorke za ono što sledi.

U drugoj polufinalnoj seriji, Crvena zvezda vodi protiv Mega Leksa rezultatom 1:0, drugi meč je u ponedeljak uveče, a ako bi obe serije bile završene rezultaom 2:0, finale bi počelo već u petak.

U trenutku kada se kapiten Dragan Milosavljević vratio iz povrede, ali iz rotacije ispao Edo Murić zbog povrede koja bi mogla da znači i kraj sezone za njega, tražio se košarkaš koji će nadoknaditi njegov učinak u potencijalnom finalu plejofa, a nametnuo se Nemanja Andrić sa 19 poena i pet trojki iz osam pokušaja.

Slobodu da šutira imao je i Vanja Marinković, ali momak koji je odigrao odlično protiv Crvene zvezde u četvrtak uveče (92:82), večeras nije mogao da ubaci ništa van linije 6,75 - 0/7, skromna dva poena.

Miilan Mačvan imao je deset poena u prvoj četvrtini, 16 do poluvremena, pa je u nastavku više sedeo na klupi i razigravao saigrače. Dve trojke iz tri pokušaja u drugom poluvremenu ubacio je Aleksandar Pavlović, dok je Nikola Milutinov do "dabl-dabl" učinka stigao skoro na poluvremenu, kada je imao sedam poena i osam skokova. Na kraju 16+10 za možda budućeg NBA asa.

Metalac je u polufinale sa crno-belima ušao rasterećeno, jer je Đokićev tim već obavio veliki posao plasmanom u plejof sa treće pozicije što znači učešće u ABA ligi naredne sezone bez plaćanja "vajld karda" koji košta nimalo zanemarljivih 150.000 evra. Ali, iz te rasterećenosti nije došlo ništa pozitivno, bar ne ove večeri.

PRVA ČETVRTINA:

Gde je stao u meču sa Crvenom zvezdom, koji je ubacio 92 poena u četvrtak uveče, Parizan je  nastavio ove večeri protiv Metalca. Vujošević je ubrzao rotaciju, pa u prvih 10 minuta nisu ulazili samo Andrija Milutinović i Miloš Glišić, a Mačvan je prvu četvrtinu završio sa deset ubačenih poena, bez promašaja iz igre (4/4).

Crno-beli su od starta nametnuli žestok ritam u odbrani i pokušavali što pre da završe akcije u napadu, poveli su 8:3, 19:10, a trojkom Andrića uz zvuk sirene, deonica je završena rezultatom 31:20. Domaćin je u prvoj četvrtini ubacio 8/11 za dva poena i skupio već 16 skokova, a gosti nisu pali u veći zaostatak pre svega zahvaljujući Nemanji Maleševiću koji je ubacio 11 poena za 10 minuta igre, uz jednu trojku i šut 3/4 za dva.

DRUGA ČETVRTINA:

Crno-beli su u drugoj četvrtini, veoma pokretljivom odbranom sa dosta odgovornih preuzimanja, po svemu sudeći, prelomili meč. Sveli su Metalac na osam ubačenih poena, a od 28 koliko su Valjevci skupili do pauze, sam Malešević je ubacio 17 (6/7 za dva, 1/2 za tri). Svi ostali - 11!

Koš iz igre, osim Maleševića, ubacili su još Nikola Jevtović (dvojku i trojku, 5 poena), Nemanja Protić (dvojku, 2 poena) i Mladen Jeremić (dvojku, 4 poena). Na drugoj strani, malo po malo, Partizan je punio koš gostiju, u ritam je ušao i kapiten Dragan Milosavljević, koji nije igrao u derbiju sa Crvenom zvezdom (u prvom poluvremenu večeras 12 minuta u igri), a na kraju je Milenko Tepić imao i šut za "plus 20" posle 20 minuta igre.

Mačvan je do pauze već imao 16 poena, a centar Nikola Milutinov nagovestio novi "dabl-dabl" sa sedam poena i osam skokova.

DRUGO POLUVREME:

Kada su Andrić i Pavlović otvorili drugi poluvreme trojkama, a Partizan poveo sa 28, potom i 29 poen razlike, zaigrala se prilično neangažovana košarka u smislu odbrana, faul, preuzimanje, itd. Oba trenera, svesna da ludi ritam melje njihove igrače, povukla su startere s parketa, a centralni događaj bio je trenutak kada je strelac 19 poena za Metalac, Malešević, izvrnuo zglob u finišu i napustio igru u nadi da će moći da igra u utorak.



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC