• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko su "odabrane"?

Autor mondo.rs

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković skratila je spisak igračica za Evropsko prvenstvo u Mađarskoj.

 Ko su "odabrane"? Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Najbolje košarkašice Srbije sutra kreću na Evropsko prvenstvo, koje će se održati u Mađarskoj i Rumuniji.

Selektor Marina Maljković dan uoči polaska skratila je spisak i saopštila konačnih 12 imena koje će predstavljati Srbiju.

Sa spiska su otpale Aleksandra Crvendakić i Sanja Mandić.

"Sanja je prošle godine izborila mesto među 12 igračica na Svetskom šampionatu. Ovog leta, posle dosta naporne sezone nije bila na traženom nivou. U svakom slučaju to je devojka na koju najozbiljnije računam u budućnosti. Isto važi i za Aleksandru Crvendakić, koja ima mali problem što dominira u mlađim kategorijama, a ovde se teško snalazi. U svakom slučaju dobile su precizna upustva šta treba da rade, kako bi već od novembra bile uz reprezentaciju Srbije", rekla je selektor.

Na Evropsko prvenstvu idu: Tamara Radočaj, Sonja Petrović, Saša Čađo, Sara Krnjić, Nevena Jovanović, Jelena Milovanović, Dajana Butulija, Tijana Ajduković, Milica Dabović, Danijel Pejdž, Kristina Topuzović i Ana Dabović.

Srbija
će igrati u Mađarskoj, u grupi C sa Hrvatskom, Letonijom, Rusijom i Velikom Britanijom. Prvi meč odigraće u četvrtak protiv Letonije.

"Uveliko se spremamo za utakmicu sa Letonijom. Definitivno nas čeka težak meč. To je tim koji je atletski najbolji u našoj grupi, taktički doteran do detalja.... Biće vrlo neugodan protivnik na startu šampionata i prilika da pokažemo od čega smo satkane".

Srpski tim se tokom priprema spremao za sve moguće situacije na Evropskom prvenstvu.

"U ovom trenutku je najvažnije da igračice budu spremne i na pobede i na poraze. Ovo prvenstvo ne traje dva dana, već duži period i smatram da će razliku napraviti tim koji i poraz bude video kao motivaciju, a ne kao kriznu situaciju i koji će na pravi način uživati u pobedi u datom trenutku, a onda se vrlo brzo prebaciti na ključni cilj", rekla je Marina Maljković.

Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Rumuniji igra se od 11. do 28. juna.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC