• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kešelj promašio majstoricu, Zvezda u finalu!

Autor mondo.rs

Mega Leks imao šut za pobedu protiv favorita, ali je reprezentativno krilo promašilo trojku u poslednjoj sekundi. Na kraju: 89:90 za crveno-bele!

 Kešelj promašio majstoricu, Zvezda u finalu! Izvor: MN PRESS

Mega Leks ponovo je imao veliku šansu da na svom parketu sruši Zvezdu i ponovo nije uspeo. Crveno-beli su mini serijom 5:0 u poslednja tri i po minuta preuzeli vođstvo, odbranili ga i promašajem Marka Kešelja postali prvi finalisti plej-ofa.

Krilni košarkaš sa šireg spiska reprezentacije Srbije preuzeo je odgovornost u poslednjim sekundama, prihvatio loptu od maestralnog Nikole Jokića (23 p, 8 sk, 4 as) i pokušao da svojom četvrtom trojkom produži polufinalnu seriju. Međutim, pogodio je samo obruč, okružen igračima u crveno-belom.

Sa šest promašaja i dve izgubljene lopte u poslednja tri minuta, Mega je dala ogroman doprinos svom neuspehu. Zvezda je i treći put ove sezone u gostima kaznila Milojevićev tim za veliki pad u prelomnim momentima.

MEGA LEKS - CRVENA ZVEZDA TELEKOM 89:90 (18:23, 24:17, 27:27, 20:23)

Na čelu sa razigranim Nikolom Kalinićem (24 p, 4/5 za tri), Beograđani su nadoknadili i dvocifreni minus (63:53), uz hice Markusa Vilijamsa (17 p, 4/8 za tri), pa u  završnici "na jedan posed" poslali protivnika na letnji raspust, na kojem će definitivno razmišljati o velikim propuštenim šansama u svojoj dvorani.

Tim Dejana Radonjića okrenuće se već od večeras pripremi za finale, koje će početi u petak, 12. juna, ako Partizan u utorak savlada Metalac i u Valjevu. U svakom slučaju, crveno-beli će u odlučujućoj seriji za titulu prvi put imati prednost domaćeg terena od 1993. godine.

Do tada, Zvezda će imati priliku za odmor od još jednog (očekivano) napornog meča u Sremskoj Mitrovici, odigranog pred 1.500 gledalaca. Na momente nervozni (dve tehničke u drugom poluvremenu), crveno-beli su dopustili da im u većem delu meča izmakne vođstvo, ali ne i priključak.

Efikasno šutersko veče oba tima (Mega za tri 10/23, Zvezda 10/24) nagradilo je publiku atraktivnom utakmicom, na veliki broj poena. Domaćin je u uvodnom poluvremenu nadoknadio zaostatak od devet poena (10:19), pogodivši za 25 minuta čak devet trojki iz samo 16 pokušaja.

Ipak, Vilijams nije dozvolio gostima da zastanu. U tandemu sa Jovićem i Dženkinsom uz Kalinića je preuzimao rezultatski minus u svoje ruke i držao korak za Megom, sve do finiša koji je gledalište ispratilo na nogama.

MEGA LEKS: Kešelj 14 (3/6 za tri), Krstić 3 (1/2 za tri), Jaramaz 5, Veljković, Miljenović 15 (6 as), Bojić, Jokić 23 (7/9 za dva, 8 sk, 4 as), Šulović 9 (4 sk), Vebster 5, Zagorac 2, Simeunović, Nikolić 13 (3/5 za tri).

ZVEZDA: Vilijams 17, Rebić, Dangubić 2 (0/4 za tri), Mitrović 12 (7 sk, 7 as), Lazić 6, Blažič, Kalinić 24 (4/5 za tri, 4 sk), Marjanović 15 (6 sk), Tejić, Dženkins 4 (4 as), Jović.

TOK MEČA:

Četvrta četvrtina:

Prvi napad Zvezde u poslednjoj deonici i - izjednačenje. Cirbes je ubacio za 69:69, posle greške Šulovića u koracima. Vebster i Jokić brzo odgovaraju i Mega opet uspostavlja vođstvo - 75:69. Cirbes je kažnjen tehničkom zbog prigovora. Marjanović je opet na parketu, a Jokić i preko njega pogađa trojku - 78:71. Nezaustavljiv je u ovim momentima.

Trojka Kalinića, tri pogotka Markusa Vilijamsa "sa crte" i Zvezda je ponovo na "minus jedan" - 78:77. Šest minuta pre kraja, Marjanović asistira Kaliniću za zicer i crveno-beli nakratko opet vode - 78:79, sve do brzog pogotka Miljenovića, za 80:79.

Konfuzan napad Zvezde, trojka Vilijamsa posle ofanzivnog skoka i bacanja Nikole Kalinića. Opet je bilo nerešeno nekoliko sekundi (82:82), sve do nove tehničke Crvenoj zvezdi, koju Mega koristi da sačuva prednost (85:82). Kalinić u narednom napadu opet izjednačuje - 85:85. U toku je 36. minut.

U poslednja tri minuta ulazi se sa vođstvom Mege od četiri poena. Miljenović koristi grešku Marjanovića i polaže za 89:85. Tajm-aut Zvezda, pre trojke Kalinića koji ubacuje svoju četvrtu trojku - 89:88 za Megu. Dva i po minuta do kraja.

MIljenović ne pogađa za tri minut i po pre kraja, a Mitrović sa linije slobodnih bacanja donosi Zvezdi vođstvo - 89:90. Odmah potom, Šulović posle ofanzivnog skoka pravi grešku u koracima.

Poslednji minut: greške na obe strane: Mitrović gubi loptu, Zagorac odgovara teškim ulazom i promašajem. Pola minuta pre kraja, Zvezda napada i vodi. Crveno-beli opet "vrte" akciju za Mitrovića, a Jokić izbacuje loptu u aut. Tajm-aut.

Kalinić ne uspeva da uhvati loptu, Mega za devet sekundi kreira akciju za Kešelja, koji iz šestog pokušaja ne ubacuje svoju četvrtu trojku. Promašio je i Zvezda se plasirala u finale.

Treća četvrtina:

Mega ne posustaje! Za pet minuta drugog poluvremena ubacila je 18 poena i povećala vođstvo na "plus devet" (59:50, 60:51). Trojke su ređali Miljenović, Jokić i Kešelj (dva puta). Domaćin za tri šutira 9/16.

Kešelj u 27. minutu donosi Megi najveću prednost, 63:53. Radonjić odgovara uvođenjem Jovića u bekovsku liniju sa Vilijamsom, a reprezentativni plej odmah trči u kontru i asistira Kaliniću za zakucavanje. Tajm-aut pri vođstvu domaćina 63:57.

Jović je otvorio prostor Vilijamsu, koji ga koristi ubacivši dve "vezane" trojke. U 28. minutu, Amerikanac je postavio rezultat 67:63 i primorao Milojevića da ponovo zatraži tajm-aut. Jokić odgovara na pritisak favorita, asistencijama i poenima - 69:63.

Konfuzan poslednji napad Zvezde, pa promašaj Krstića uz zvuk sirene. Treća deonica završena je vođstvom Mege 69:67.

Prvo poluvreme:

Revanš polufinala plej-ofa, u kojem crveno-beli "jure" pobedu za plasman u finale, počeo je poluvremenom efikasnije igre domaćina.

Na čelu sa Nikolom Kalinićem (11 p) i Bobanom Marjanovićem (10 p), gosti su počeli sa više koncentracije. U 8. minutu vodili su 17:9, pa 19:10. Ipak, domaćin se trgao i za dva minuta serijom 8:0 prišao na samo poen zaostatka (18:19).

Danilo Nikolić ubacio je tri trojke i 11 poena, Nikola Jokić doprineo sa osam i Mega je drugu deonicu rešila u svoju korist, preuzevši vođstvo u 17. minutu (35:34). Čarls Dženkins pokušao je pre odmora da pogodi uz zvuk sirene sa polovine, neuspešno.

Mega je u večerašnjoj utakmici kompletna, ojačana za Jaramaza i Krstića, koji su propustili prvu utakmicu zbog tradicionalnog kampa u Trevizu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC