• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivković: Idemo dalje... Svaki poen je važan

Dušan Ivković nije krio zadovoljstvo poslije pobjede svog tima nad Španijom na startu Evropskog prvenstva, koja je mnoge iznenadila.

 Ivković: Idemo dalje... Svaki poen je važan Izvor: MONDO

"Igrali smo onako kako smo se pripremali. Rekao sam prije početka šampionata da ako budemo najspremniji tim i budemo igrali sa ogromnom željom, možemo da napravimo dobar rezultat. Prije svega je našu igru podržala jaka odbrana, u tri četvrtine smo primili 37 poena. Rano vođstvo je možda ostavilo traga na mlađe igrače, tako da su malo više vremena na parketu proveli Krstić i Tepić, po 28 minuta."

Selektor Srbije je ocijenio da je njegov tim u potpunosti zaslužio trijumf protiv aktuelnih svjetskih šampiona.

"Prva utakmica je, kao i uvijek, izuzetno teška. Igrali smo protiv najjače ekipe na prvenstvu i zasluženo smo pobijedili. Odbrana nam je bila veoma dobra, toliko da smo jedan ovako dobar ofanzivan tim zaustavili na samo 12 poena u prvoj i 11 u drugoj četvrtini. Naš pritisak je bio sjajan, ali ovo je samo prva utakmica. Mislim da će nam ova pobjeda pomoći da mladi igrači dobiju na samopouzdanju", rekao je Ivković.

On je naglasio da nema polijetanja jer ova pobjeda neće imati značaj, ako ekipa popusti i neslavno završi takmičenje.

"Ovo je turnir, svaki poen je mnogo važan. Utakmica sa Slovenijom slijedi za 17 časova i mora da bude jako dobro pripremljena, jer smo mi tim kojeg niko neće lako dobiti, ali i koji mora da mnogo da radi da bi pobijedio. Nemojte da bude da smo pobijedili Španiju, pa u nekom krugu ispali. Imamo dobru energiju i mislim da ne treba ni u kakvu euforiju da ulazimo".

Ivković zna dobitnu kombinaciju i za meč protiv Slovenije, ali kaže da je najbitnije da se igrači odmore i staloženo pristupe tom duelu.

"Moramo da odmorimo i oporavimo igrače, a zatim i da se taktički pripremimo za taj meč. Pred mojim skautima je težak zadatak, jer igramo protiv jakog rivala. Izuzetno poštujemo Sloveniju, poznajemo sve igrače. Očekujem tešku utakmicu, ali u nju ulazimo sa velikim samopouzdanjem. Moramo da znamo da izvršimo pritisak na njih i dobro postavimo igru unutra, ali i da vjerujemo u sebe, a ne da podlegnemo pritisku i slavlju", ocijenio je ivković.

Serđo Skariolo bio je impresioniran izdanjem srpskog tima, nakon čega je samo mogao da im skine kapu.

"Čestitam Srbiji, jer je odigrala odlično, posebno u odbrani i zasluženo slavila. Mi smo, sa druge strane, promašili mnogo šuteva, loše igrali, ali to je većim dijelom i zbog dobre odbrane protivnika. Nedostajao nam je zdravi Pau Gasol, ali i Rudi Fernandez. Pau je dao sve od sebe, ali nije mogao da bude na svom niovu, jer dugo nije igrao i to se osjetilo. Ipak, pravi razlozi zbog kojih nismo bili na visini zadatka su psihološki - nismo imali dovoljno povjerenja u tim i nismo bili usresređeni na igru", ocijenio je selektor Španije.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC