• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Učimo poštovanje od Lebrona

Autor mondo.rs

Džim Braun, jedan od simbola grada, polaskan je gestom kojim ga je Džejms pozdravio pre utakmice finala NBA lige.

Džim Braun (79) legenda je Klivlenda, grada u kojem je Lebron Džejms mnogo više od najboljeg košarkaša.

Nekadašnji NFL igrač (79) došao je na utakmicu Kavsa i Voriorsa da gleda treći meč finalne NBA serije i dobio karte za mesto kraj terena. Pokušao je da odgleda utakmicu bez velike pažnje, ali je izazvao suprotan efekat, jer već danima o njemu priča ceo svet.

Za to je najzaslužuniji, naravno, Lebron Džejms.

Najbolji košarkaš NBA lige video je Brauna kraj terena dok je čekao podbacivanje, okrenuo se ka njemu i poklonio se sa skupljenim rukama.

Tako se poštuju legende.

"Za mene, to je bio jedan od najvećih sportskih trenutaka ikada. Zaista jeste. Nisam bio košarkaš, a imao sam jedno od najboljih mesta na svetu. Nisam imao pojma da Lebron uopšte zna da sam tamo, a kada je napravio taj gest... To je, jednostavno, sjajna stvar za jednog starog čoveka kao što sam ja", rekao je Braun u četvrtak.

"Imam 79 godina. Jedna od odličnih stvari u vezi sa starenjem je to što možete da vidite ljude koji ostaju za vama i način na koji vaš poštuju. To je jako važno. Kada superstar kao Lebron, posle toliko godina, zastane da vas prepozna i pozdravi - ne možete tražiti ništa bolje. A, to je on uradio. I to na terenu. Lebron je fenomenalan", dodao je bivši NFL igrač.

...
Izvor: YouTube


Braun je igrao na poziciji fulbeka i pisao je istoriju grada mnogo pre Lebrona, davne 1964, kada je predvodio Braunse do njihove četvrte i poslednje NFL titule. U finalu su pobedili Baltimor 27:0.

Lebron je objasnio novinarima da nije planirao to što je uradio, niti je znao da je Braun tamo.

"Nije bilo planirano. Spremao sam se za utakmicu, koncentrisao, pogledao kraj terena i video ga. Jednostavno, samo sam mu odao poštovanje koje zaslužuje.To što on znači i predstavlja veće je od sporta. On, Bil Rasel, Džesi Ovens, Muhamed Ali... Ti ljudi imali su veći značaj od sporta u kojem su se takmičili i mislim da bi te priče morali svi da znamo. Oni su postavili temelje na kojima smo svi danas"

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC