• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Štampa: Srbi pjevali, a Španci plesali

Sportski listovi u Španiji nazvali su poraz svojih košarkaša od Srbije (57:66) na početku Evropskog prvenstva - fijaskom.

 Štampa: Srbi pjevali, a Španci plesali Izvor: MONDO

"Marka" i "As" u izdanjima od utorka pišu da će tim Serđa Skariola "morati da promijeni ploču, ako želi da opravda ranije osvojene trofeje i velika očekivanja".

O igri Španije kaže se da je "oscilovala od straha do panike", dok su im "srpski košarkaši svaki čas mjerili temperaturu, u skladu sa potezima na terenu".

Selektor Srbije Dušan Ivković - ko zna zbog čega - poistovjećen je sa maskiranim junakom Zoroom!


"Ni famozni Pau (Gasol) nije mnogo pomogao saigračima. Promašaji sa linije slobodnih bacanja samo su bili pokazatelj njegove zbunjenosti. Španci su plesali kako su Srbi pjevali, pod dirigentskom palicom iskusnog Zoroa Ivkovića".

Između redova se može pročitati i da je Ivković u potpunosti nadmudrio Skariola, kao i da su "orlovi" perfektno sproveli u djelo ideje svog trenera.


"U nekoliko navrata u drugom poluvremenu, Španci su pokušali da pokažu da su i dalje prisutni na parketu, ne bi li bar donekle opravdali ulogu favorita. Ali mladi srpski košarkaši su pročitali špansku azbuku i jednostavnim akcijama došli do pobjede, a Španija do fijaska".

Na zvaničnom sajtu Evrobasketa navedeno je da je Srbija "od početka do kraja odigrala u frenetičnom ritmu" i da su Ivkovićevi puleni najavili ne samo ostvarenje postavljenog cilja - a to je plasman na Svjetsko prvenstvo - nego i borbu za medalje.


Vodeći američki sajt ESPN objavio je presjek događaja prvog dana EP u Poljskoj pod naslovom "Srbija zgranula Španiju".

"Podsjetivši na neki od zastrašujućih jugoslovenskih timova iz prošlosti, mladi sastav Srbije temeljno je nadigrao beživotnu Španiju, potpuno zaustavivši napad koji predvodi zvijezda Lejkersa Pau Gasol".


Jedina greška u tom tekstu je konstatacija da među "orlovima" nema nijedne NBA zvijezde, što znači da je izvještač sa Evrobasketa zaboravio Nenada Krstića, najefikasnijeg u timu Srbije sa 17 poena.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC