• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cedevita "copy '14, paste '15", kraj ere u Ciboni

Autor mondo.rs

Ovog vikenda okončano je hrvatsko košarkaško prvenstvo.

 Cedevita "copy '14, paste '15", kraj ere u Ciboni Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS Trijumfom Cedevite u finalu domaćeg plej-ofa protiv Cibone (3:1), hrvatski prvak završio je u subotu sezonu na prilično sličan način kao i minule godine.

Ekipa Jasmina Repeše osvojila je prvi put u klupskoj istoriji uzastopnu domaću titulu, dodala joj Kup (kao i prošle godine) i učešće u finalu ABA lige, čime je - opet, kao prošle sezone - još jednom izborila učešće u Evroligi.

Trijumfom 79:73 u Draženovom domu, branilac titule još jednom je osigurao naslov, u sezonu u kojoj je imao ekipu sastavljenu isključivo od igrača sa "jugoslovenskog" govornog područja. Jedini stranac bio je Nemanja Gordić, plejmejker sa pasošem BiH.

Trofej je podigao kapiten Roko Ukić, koji se prošlog leta vratio u zemlju iz inostranstva.

"Cela sezona nam se nekako ogledala u ovoj utakmici. Bili smo dobri, ali bilo je i stresno. Opet kao da nismo znali da završimo utakmicu, ali najvažnije je da smo osvojili naslov. Znao sam da je prva utakmica u seriji, završena sa 'plus 35' za nas zavaravanje i da će uslediti reakcija. Svaka čast cibosima što su ovo finale učinili zanimljivim i gledljivim", rekao je iskusni plejmejker.

Poslednja utakmica serije ostaće upamćena i po oproštaju Davora Kusa (36) od dresa Cibone, u kojem je odigrao 609 utakmica. Opremu dvostrukog šampiona Evrope nosio je čak 11 godina.

Izvor: MN PRESS

"Živi sam svedok i dobrih i loših razdoblja kluba. Bio sam tu kada je bilo blagostanje, kada su primanja bila redovna i visoka, a bio sam tu i u danima kada plata mesecima nije dolazila i kada se nije znalo da li će klub uopšte opstati. Zapravo, sve je govorilo da će nestati... Nije bila laka odluka, ali bilo je neminovno. Trebaće mi vremena da se naviknem na život bez košarke", rekao je Kus za "Večernji" uoči svoje poslednje utakmice, u kojoj nije nastupao.

Kus je za Cibonu igrao od 2000. do 2004, pa je sezonu proveo u AEK-u, pre nego što se 2005. opet vratio u Zagreb na dve godine. Potom je takmičarsku 2007/08 proveo u Unikahi, pa 2008/09 opet u Ciboni, pre nego što je poslednji put otišao van Hrvatske, u Beneton (2009/10) i Fuenlabradu (2010/11).

Poslednji put vratio se među "vukove" 2011. i do ovog vikenda bio njihov najiskusniji igrač.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC