• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP: Ivković zadovoljan i optimista

Selektor srpskih košarkaša izrazio je zadovoljstvo pobjedom nad Britanijom (77:59) i načinom na koji je tim izborio mjesto među 12 najboljih u Evropi.

 EP: Ivković zadovoljan i optimista  Izvor: MONDO

Dušan Ivković smatra da su dvije pobjede iz tri meča u grupi možda za nijansu iznad očekivanja koje su gajene uoči Evrobasketa.

Nije zgoreg podsjetiti da niko od protivnika Srba nije došao na EP u najjačem sastavu.

Kalderon i Rodrigez su izostali kod Španije (uz povredu Gasola), Vujačić i Beno Udrih kod Slovenije, a Gordon i Deng kod Britanaca. Ali Srbija se u startu odrekla svih svojih NBA igrača osim Krstića, dok se Igor Rakočević zahvalio Ivkoviću na pozivu.

"Svaka čast igračima. Da nam je ponuđen skor 2-1 u vrijeme kada smo postavljali ciljeve za Evropsko prvenstvo, mislim da bi ga svako prihvatio. Grupa sa Španijom i Slovenijom je bila veoma teška", rekao je Ivković.

Strateg "orlova" nije propustio da ukaže na specifičnu težinu utakmice, jer se poslije pobjede Španije nad Slovenijom znalo da nas poraz od Britanaca šalje nazad u Beograd, umjesto u Lođ na mečeve druge faze.

"Nije trebalo da dođe do toga, ali kada je već došlo, smatram da smo u potpunosti zadovoljili. Odigrali smo koncentrisano, stalno u istom ritmu i nijednog trenutka nismo ispustili konce utakmice iz ruku".

U novoformiranoj grupi F će samo Turska imati dvije pobjede, dok će Slovenija, Srbija, Španija i domaćin Poljska krenuti od 1-1.

"Svi će imati šansu, ja sam optimista u pogledu našeg plasmana u četvrtfinale. Pretpostavljam da će Španci igrati sve bolje kako takmičenje bude odmicalo. Zato je naša pobjeda nad njima veliki kapital", podsjetio je Dušan Ivković.

Kapiten ekipe, Nenad Krstić, po drugi put na prvenstvu je bio pravi oslonac u igri pod košem, kao i najbolji strijelac sa 17 poena.

Prema njegovim riječima, niko u taboru "orlova" nije ni pomišljao na poraz od Velike Britanije.

"Protiv Slovenije smo možda pokvarili utisak, ali smo u ovom meču pokazali karakter. Neki su vjerovatno posumnjali u ovaj tim poslije poraza, ali mi nismo", rekao je Krstić.

"Ako sa ovakvom energijom budemo igrali svaku utakmicu, imaćemo dobre šanse za željeni plasman. Da nam je neko ponudio ovakav ishod takmičenja u grupi, sigurno bismo ga prihvatili".

Krstić vjeruje da će stručni štab pružiti igračima sve potrebne informacije o budućim protivnicima.

"Pobijedili smo Litvance na Kupu Akropolis, sa Turskom smo igrali prošle godine, jedino nam je Poljska nedovoljno poznata. Ne sumnjam da će ljudi zaduženi za skauting odraditi dobar posao".

(MONDO, foto: FIBA Europe)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC