• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CRVENO-BELI: Sezona iz snova!

Autor mondo.rs

"Može bolje i od ovoga, ali ko će sad o tome da razmišlja", poručio je Luka Mitrović posle osvajanja titule.

 Trostruka kruna KK Crvena zvezda Izvor: MN PRESS

Ekipa Crvene zvezde Telekom izborila se sa velikim očekivanjima postavljenim još pre početka sezone, kao i sa lošom tradicijom, prvenstveno što se tiče duela sa "večitim" rivalom.

Crveno-beli su u drugoj plej-of seriji ovog proleća bili bolji od Partizana, posle 3:1 u polufinalu ABA lige slavili su rezultatom 3:0 u finalu domaćeg prvenstva i osvajanjem titule prvaka Srbije kompletirali "triplu krunu".

U prvenstvu su, računajući ligaški deo, zabeležili 18 pobeda i samo jedan poraz, od crno-belih u poslednjem meču pred početak plej-ofa.

"Sigurno može i bolje od ovoga, ali ko će sad o tome da razmišlja. Ovo je sezona iz snova", rekao je kapiten Luka Mitrović.

"Igra u ovoj finalnoj seriji nije bila na željenom nivou. Brojne utakmice i umor su učinili svoje, ali ogromno srce donelo nam je uspeh kakav Crvena zvezda ne pamti. Ne znam šta da kažem osim da mi je izuzetno drago što sam, ne kapiten, nego što sam deo ove ekipe", dodao je Mitrović.

Crveno-beli su završni korak ka trofeju koji se čekao 17 godina napravili pobedom od 58:54 (28:37).

"Super, lep osećaj, ne znam šta da kažem sad... Ponosan sam na ove momke, stvarno su se dobro izborili", izjavio je Boban Marjanović, koga je povreda skočnog zgloba značajno limitirala u srpskom finalu.

"Svi osvojeni trofeji su mi dragi. Meni lično je najdraži onaj iz ABA lige, jer je objektivno najznačajniji", poručio je gorostas, koji se sada nalazi pred raskrsnicom - Evropa ili NBA.

Nemanja Dangubić letos je bio velika želja crno-belih, ali se opredelio za Zvezdu i pre svega dobrom odbranom doprineo velikim uspesima kluba.

"Radili smo veoma jako cele sezone. Svi su sumnjali u nas, a na kraju smo osvojili sva tri trofeja. Ne mogu da opišem koliko je bilo teško, mnogo sam srećan, pre svega zbog nas samih, jer mi smo cele godine radili za ovo... Svi su sumnjali, a uspeli smo svima da pokažemo da možemo", naveo je Dangubić.

Jaka Blažič prošle sezone je bio među igračima koji su najteže podneli poraz u finalu Superlige. Tada je rekao da će se vratiti da proba ponovo.

"Ne može bolje", kratko je poručio reprezentativac Slovenije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC