• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mitrović: Gospoda!

Autor mondo.rs

Kapiten Crvene zvezde Luka Mitrović sumirao učinak posle osvanja trećeg trofeja ove sezone

Zvezda je uspela da konačno prekine post. U finalu plej-ofa domaćeg šampionata slavila je protiv Partizana sa 58:54 i sa ukupnih 3:0 u seriji osvojila titulu.

Crveno-beli čekali su na taj trofej punih 17 godina, čime su zaokružili najuspešniju sezonu u istoriji u kojoj su osvojili triplu krunu - ABA liga, Kup Radivoja Koraća i šampionat Srbije.

"Svaki trofej nosi neku težinu. Takmičenje je pokušalo da se obezvredi i pričano je kao o izuzetno nevažnom, a dovoljan motiv bio nam je da smo prva generacija Zvezde koja je osvojila tri trofeja u sezoni, ušla u Top 16 fazu Evrolige prvi put u istoriji i to nam je izazivalo veliku želju da se sezona završi na pravi način. Koliko god da je uspešna, ne bi bila potpuna da nismo osvojili ovaj trofej. Možda bi čak bila okarakterisana i kao neuspešna", izjavio je Luka Mitrović.

Kapiten Crvene zvezde sumirao je ukupan učinak ove sezone.

"Kada se osvrnem na početak sezone, ne mogu da kažem da je ovo iznenađenje, očekivanja su uvek velika… Ali nikome ni na kraj pameti nije bilo da ovoliko može uspešna sezona da bude. Kada smo sve zaokružili ovim peharom, mogu da kažem da smo napravili veliki uspeh".

 On je ipak istakao da nije bilo nimalo lako igrati na visokom nivou sve vreme.

"Nikad teža sezona, nikad više utakmica i putovanja. Sve smo izneli kao prava ekipa i bili smo gospoda i na terenu i van njega. Mogu da kažem da je ovo bila sezona bez ikakve mrlje za nas. Prezadovoljan sam i ponosan. Ne zato što sam kapiten, nego zato što sam samo deo ovog tima koji je pokazao veliko srce. Sada konačno imamo vremena i da proslavimo uspešnu sezonu", rekao je Mitrović i dodao da o će planove za novu sezonu ekipa kovati posle zasluženog odmora.

"Zaslužili smo i odmor i da proslavimo trofeje. Treba nam da se isključimo od svega, čak i od košarke... Svako će provesti slobodno vreme kako želi. Svi smo ga željno čekali", dodao je kapiten Crvene zvezde.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

ben linus33

bravo za ovog mladog momka i njegovu odmjerenost.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC