• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP: "Kratka klupa" problem Poljaka

Prva petorka narednog protivnika Srbije po kvalitetu se dosta izdvaja od ostatka tima, pa trener tokom utakmice ne može puno da kombinuje.

 EP: "Kratka klupa" problem Poljaka Izvor: MONDO

Poslije uspješno odrađene prve faze Evrobasketa, selekciju Srbije u subotu (18.15) u Lođu očekuje meč sa nepredvidljivim domaćinom, na startu borbe za plasman u četvrtfinale.

Poljska je u prvoj fazi EP slavila sigurne pobjede nad Litvanijom (86:75) i Bugarskom (90:78), ali je u posljednjem kolu doživjela težak poraz od Turske (69:87).

Poljaci na velikim takmičenjima odavno nisu imali većih uspjeha, a čelnici njihovog saveza su uoči aktuelnog EP davali izjave u kojima je preovladavala skromnost. Kao glavni cilj navedena je popularizacija košarke u zemlji, čija je liga sve jača.

Međutim, dobre igre u Vroclavu, gdje su domaći košarkaši imali značajnu podršku navijača, uticale su na rast ambicija. Sada nije malo onih koji veruju da sastav Mulija Kacurina može i do četvrtfinala.

Vođa tima bez sumnje je Marćin Gortat, centar NBA ligaša Orlando Medžika. Osim njega, veliki doprinos daju krilni igrači Mihal Ignjerski i David Golat, kao i centar Maćej Lampe. Na bekovskoj poziciji imaju naturalizovanog Amerikanca Dejvida Logana.

Uočljivo je da se prva petorka po kvalitetu dosta izdvaja od ostatka tima, pa je razumljivo što selektor, Izraelac Kacurin, tokom utakmice vrši vrlo malo izmjena.

Da je "kratka klupa" glavni problem poljskog tima, moglo se zapaziti tokom utakmice sa Turskom, kada su Gortat i drugovi potpuno posustali.

Oni su u drugu fazu prenijeli dva boda, isto kao Srbija, Slovenija i Španija. Turska jedina ima dve pobjede, a Litvanija dva poraza.

Zanimljivo, Poljska je na EP osvojila tri medalje - jednu srebrnu i dve bronzane, ali u vremenima kada su sjajne rezultate bilježile i druge istočnoevropske države, kao što su Bugarska, Mađarska i bivša Čehoslovačka.

(Tanjug, FIBA Europe)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC