• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbi predali titulu, Bamberg prvak Nemačke

Autor mondo.rs

Bajern nije uspeo da odbrani naslov. U majstorici, 88:84 za Brose.

Srpski internacionalci Vasilije Micić, Duško Savanović i Vladimir Štimac, na čelu sa trenerom Svetislavom Pešićem, nisu sačuvali Bajernovu titulu i ove sezone.

U majstorici finala nemačkog plej-ofa, Bavarci su izgubili u Bambergu od Brose Basketa, predavši titulu trenutnoj boljoj ekipi - 84:88.

Trio srpskih košarkaša, dakle, stao je na korak od odbrane pehara u svojoj prvoj zajedničkoj sezoni u Nemačkoj. U poslednoj, jako uzbudljivoj utakmici, jurili su prednost protivnika, ali nisu imali snage za veliki preokret.

Micić je 35 sekundi pre kraja ubacio trojku za 85:78, zatim je Brajs Tejlor 21 sekund pre kraja položio za 85:82, a Letonac Janis Strelnieks ubacio samo jedno bacanje (86:82). Bajern je pojurio na suprotnu stranu i prišao na "minus dva" (86:84), košem Džona Brajanta, posle ofanzivnog skoka.

Na žalost ekipe iz Minhena, Davan Robinson pogodio je, pet sekundi pre kraja, oba šuta sa linije penala i postavio konačnih 88:84 (26:19, 23:17, 14:14, 25:34) za novog šampiona.

BROSE: Mbakvet 20 (13 sk), MIler 12, Strelnieks 11, Tompson 10, Teis 10, Vanamejker 9, Haris 6, Robinson 6, Tada 4, Bagarić, Obst.

BAJERN: Bajern 16, Štajger 12, Zipser 11, Tejlor 11, Šafarcik 10, Đedović 9, Štimac 7 (5 sk), Micić 6 (1/5 za tri, 4 as), Jagla 2, Bencing, Savanović (0/3 za tri, 5 sk), Gavel.

Od osamdesetih, kada je uvedena majstorica u nemačkom plej-ofu, nikada se nije dogodilo da u ovakvoj majstorici pobedi gost, što je danas bio Bajern.

Dakle, Bavarci su okončali sezonu bez obezbeđene karte za Evroligu, koja bi, ipak, mogla da im bude urečena u formi vajld kard pozivnice. Pešićev tim borio se sa povredama još od jesenas i završio takmičarsku 2014/15 bez trofeja, zaustavivši se u prvoj rundi EL, pa u četvrtfinalu Kupa.

Brose je, predvođen harizmatičnim trenerom Andreom Trinkijerijem, vratila titulu u svoje vitriine posle godinu dana. Od 2009. godine, titula samo 2014. nije završavala u Bambergu.

Najtrofejniji nemački klub i dalje je Bajer Leverkuzen, osvajač 14 titula, koji se sada takmiči u nižem rangu i koji je najsnažnije dominirao krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC