• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Duda dobio Olimpijakos: Odveo naj defanzivca EL

Autor mondo.rs

Brajant Danston, čvrsti i pokretni krilni centar Olimpijakosa, nastaviće karijeru u Efesu.

 Brajant Danston iz Olimpijakosa prešao u Efes Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS



Prošle godine, prvo pojačanje koje je Dušan Ivković doveo sa sobom u Istanbul bio je Stratos Perperoglu, tada igrač Olimpijakosa. Ovog juna, sličan je scenario - bar kada je "napadnuti" tim u pitanju.

Brajant Danston, zvanično i činjenično najbolji defanzivac Evrolige, preseliće se iz Pireja u Tursku, gde će uskoro zadužiti opremu tamošnjeg vicešampiona - Anadolu Efesa.

Ivkovićev klub ponudio je Amerikancu sa slovenačkim pasošem bolje uslove od viceprvaka Evrope. Prema informacijama iz Grčke, Danston (29, 203 cm), pristao je na predloženi dvogodišnji ugovor sa Efesom, prema kojem će po sezoni zarađivati 1,8 miliona dolara.

OIimpijakos, u kojem je igrao od 2013, ponudio mu je 400.000 dolara manje, takođe za dve godine.

Grčki novinari otkrivaju da je posao dogovoren, što potvrđuje i navodno već započeta potraga Pirejaca za novim visokim igračem, koji bi u takmičarskoj 2015/16 igrao pod košem u tandemu sa Otelom Hanterom.

Efes je u godini na izmaku igrao četvrtfinale Evrolige i bio eliminisan od Reala, kao i finale turskog plej-ofa, uz osvojeni Kup Tuske. Danston će biti od ogromne pomoći Ivkovićevom timu, koji će bar do početka 2016. čekati potpuni oporavak Nenada Krstića, koji je ponovo doživeo kidanje ukršenog ligamenta kolena.

U sezoni na izmaku, Danston je odigrao 29 evroligaških utakmica i prosečno postizao 7,1 skok, uz četiri skoka i nemerljiv doprinos u odbrani. Njegova odbrana neretko je korišćena kao primer za savršenu defanzivnu igru visokog igrača daleko od obruča.

I sam priznaje da uživa u igri u svom reketu.

"Dok sam odrastao, nisam zaista znao da dobro šutiram ili driblam. Zato sam mogao da najviše doprinesem u odbrani. Moje je bilo da zaustavim nekoga da postigne koš. Blokade, skokovi i igra u odbrani je nešto što me prati celog života. Tako je ostalo i kada sam popravio igru u napadu", rekao je Danston, koji će ovog leta nastupiti na Eurobasketu u dresu Slovenije.

Najbolji defanzivac Evrope nastaviće karijeru u Efesu.
Izvor: YouTube

Pre Olimpijakosa, igrao je za Vareze, Hapoel Holon, Bnei Hašaron, Aris i Ulsan Mobis u Južnoj Koreji.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC