• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP: "Orlovi" mogu, griješe, ali ne staju...

Protiv Španije su pokazali da mogu, protiv Slovenije da su još mladi, a protiv Britanije da znaju da igraju i pod pritiskom. Slijedi Poljska!

 EP: "Orlovi" mogu, griješe, ali ne staju... Izvor: MONDO

Nova generacija košarkaške generacije Srbije u tri dana takmičenja na Evropskom prvenstvu u Poljskoj pokazala je da može mnogo (pobjeda nad Španijom), da još ima neke dječje bolesti (poraz od Slovenije) i da ima karakter i da može kad je najpotrebnije (pobjeda nad Britancima za plasman u drugu rundu).

Pred "orlovima" Dušana Ivkovića sada su novi ispiti. Prvi u subotu, možda i najteži u drugoj rundi, jer će rival biti silno motivisana Poljska, koja želi da se dokaže pred svojom publikom.

"Lakše se diše! Prošli smo dalje i prenijeli jednu pobjedu. Ostali smo sa realnim šansama da se plasiramo u četvrtfinale, što je naredni korak ka vizi za Svjetsko prvenstvo", kaže krilni centar Milan Mačvan.

Najiskusniji u srpskom timu, pravi vođa ekipe, Nenad Krstić poslije meča sa Velikom Britanijom, rekao je nešto što bi moglo da ulije dodatnu nadu u uspjeh na EP u Poljskoj.

"Mnogi su sumnjali u nas, ali mi nismo!", rekao je Krstić, jasno stavljajući do znanja da Srbi nisu rekli posljednju reč u Poljskoj.

Milenko Tepić je takođe optimista pred nastavak takmičenja.

"Imamo realne šanse za četvrtfinale, a i raspored nam ide na ruku. Ipak, ne smijemo da pravimo euforiju, sada su najvažniji Poljaci".

Prvi cilj na EP u Poljskoj svakako jeste obezbjeđivanje mjesta koje vodi na SP u Turskoj narednog ljeta.

Kosta Perović dodaje da "ova generacija zaslužuje da igra u Turskoj".

"Sa dosta samopouzdanja nastavljamo dalje. Sada se igra svakog drugog dana, imaćemo dovoljno vremena da se pripremimo. Glava gore i borba - to je jedino o čemu sada razmišljamo", poručio je Perović, koji će sa Krstićem u subotu voditi rat pod košem sa gorostasima u timu Poljske - Gortatom i Lampeom.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC